TBB'den çok ilginç tören

TBB'den çok ilginç tören

Yargıtay'ın yasal olarak kaldırdığı Türkiye Barolar Birliği açılış töreni geleneksel olarak yapılmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2014’te başbakanlık görevindeyken katıldığı Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümünde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşması nedeniyle tepki göstererek salonu terk etmesinin ardından bu yıl adli yıl açılış töreni bölündü. Yargıtay, yasal dayanağı kaldırılmasına rağmen gelenekselleşen adli yıl açılış törenini bu yıl Dünya Barış Günü’ne rastlayan 1 Eylül’de yaptı. Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) alternatif töreni ise bugün yapılıyor. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılıyor.

31164970.jpg

Tören,  TBB Kültür Merkezi’nde barolardan uluslararası katılımla düzenleniyor. Törene, baroları ve avukatları küresel boyutta temsil eden en büyük üç örgüt olan Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA), Avrupa Barolar ve Hukuk Kuruluşları Konseyi (CCBE) ve Avrupa Barolar Federasyonu (FBE) katılıyor.

31165015.jpg

Böylece çeşitli ülkelerden yüzlerce baro ve milyonlarca avukatın üye olduğu üç uluslararası meslek, örgütü alternatif adli yıl açılışında buluştu. Törene, toplam 22 ülkenin barolar birliği başkanları ve avukat örgütü temsilcileri yer alıyor.

TBB'DEN ALTERNATİF ADLİ YIL AÇILIŞI - FOTO GALERİ

Törende, uluslararası katılımcıların yanı sıra Türkiye’nin baro başkanları da bulunuyor.

TBB’nin adli yıl açılış tören programı, 14.30’da Anıtkabir’de Aslanlı Yoldaki yürüyüşün ardından son bulacak.