TBMM'de büyük casus skandalı

TBMM'de büyük casus skandalı

TBMM’de aksiyon filmlerini aratmayan bir “casus” operasyonu gerçekleştirildi.

Şık giyimli biri kadın 5 kişi, geçen hafta Meclis’e giderek aldıkları ziyaretçi kartlarıyla içeri girdi. Ancak bu kişiler Meclis kampusuna girerken bıraktıkları kimlikleri almadı, ziyaretçi kartını da iade etmedi. 5 kimlik, 5 gün boyunca Meclis’te kaldı. Durumdan şüphelenen Meclis Polisi, 5 gün sonra yeniden Meclis’e gelen ve kimliklerini istemeden, daha önce aldıkları ziyaretçi kartlarıyla giriş yapan 5 kişiyi uzaktan takibe aldı. Kampus içindeki tüm hareketleri izlenen şık giyimli 5 kişi milletvekilleriyle görüşünce polis, bu kişilerin “dolandırıcı” olduğundan şüphelendi, kimlik sordu. Çantalarından birtakım MİT belgeleri çıkaran ve “MİT elemanıyız, Meclis’te görevliyiz” diyen 5 kişi için MİT ile temasa geçildi. Ancak belgelerin sahte olduğu ortaya çıktı. MİT, bu kişilerin kendi elemanları olmadığını bildirdi. Bu aşamadan sonra Asayiş Polisi ve savcılık devreye girdi. 5 kişinin sorgusu yapıldı. E.K., A.İ., H.İ. Ö.B ve C.D. hakkında dolandırıcılık ve sahte belge düzenlemek suçlarından soruşturma başlatıldı.
 
Bu kişilerin, “Milletvekilinin adamıyız, sizi işe yerleştireceğiz” diyerek vatandaşları dolandırdıkları; vekil ziyaretlerini de “dolandırıcılık” kapsamında “kendilerini vekil ile yakınmış gibi göstermek” için yaptıkları belirlendi.
 
Soruşturma çerçevesinde çetenin, kimleri nasıl dolandırdığı gibi sorulara yanıt aranırken, 5 kişinin başka bir amacı olup olmadığı, yabancı istihbarat örgütleriyle ilişkide olup olmadıkları da araştırılıyor.