Tecavüz itirafı müdürü yaktı

Tecavüz itirafı müdürü yaktı

Tecavüz itirafı Şakran Cezaevi Müdürü’nü yaktı!

Kurum içi yazışmada Şakran Cezaevi’nde taciz, tecavüz ve şiddet olayları yaşandığını yazan Müdür Hamit Karslıoğlu görevinden alındı.

Kurum içi yazışmada, çocuk mahkûmların birbirlerine işkence yaptıklarını, zayıf çocukların büyüklerce cinsel istismara uğradığını, bu suçlardan ötürü cezaevine düşenlerin içeride de küçüklere tecavüz ettiklerini ve bunu topluca yaptıkları belirten Şakran Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu, görevinden alınarak, bir başka cezaevine “sürgün” edildi. Müdür Karslıoğlu’nun, çıkan haberler üzerine “kızağa çekildiği” öğrenildi.

İsmail Saymaz’ın Radikal’de yer alan haberine göre ‘Şakran Cezaevi’ diye bilinmekte olan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hamit Karslıoğlu’nun imzasını taşıyan 2 Aralık 2014 tarihli evrak, “Görev Taksim” başlığını taşıyor. İnfaz kurumu içinde Psiko Sosyal Birime gönderildiği anlaşılan evrakta, “Ceza infaz kurumlarında çocuk koğuş ve odalarında her türlü personel kontrolünden uzak kapalı kapılar ardında mesai saatinin sona ermesi ile” meydana gelen vakalar sıralandı.