Ted Ankara Koleji İnsan Haklarına Katkı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ted Ankara Koleji İnsan Haklarına Katkı Ödülleri Sahiplerini Buldu

TED Ankara Koleji İnsan Hakları Katkı Ödülleri sahiplerini buldu.

- TED Ankara Koleji İnsan Hakları Katkı Ödülleri sahiplerini buldu.

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları'nda anaokulundan lise son sınıfa kadar "İnsan hakları ve demokrasi önce okulda başlar" ilkesiyle öğrencilerin erdemli davranışlarını öne çıkarmak, yaşama, insana ilişkin farkındalıklarını arttırmak ve özellikle insan haklarına saygılı, demokrasi bilincine sahip bireyler olarak yetişmeleri sağlamak amacıyla TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürü Sevinç Atabay'ın fikir önderliğinde Kırıntı Eğitim Festivali gerçekleştirildi. "İnsan Haklarını Benimsemek" temalı festivalde TED Ankara Koleji öğrencileri arasında yapılan anketle belirlenen isimlere "İnsan Haklarına Katkı Ödülü" verildi. TED Ankara öğrencileri, geçmişten geleceğe yüzyılların bilim dalı alanında Mustafa Kemal Atatürk'ü, eğitim alanında Türkiye Felsefe Kurum Başkanı, yazar İoanna Kuçuradi'yi, bilim dalında Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, sivil toplum kuruluşu dalında AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ve sanat dalında yönetmen Tomris Giritoğlu'nu ödüllendirdi.

Törende bir konuşma yapan TED Ankara Koleji Vakfı Genel Müdürü Sevinç Atabey, teknolojinin baş döndürücü hızıyla değişen dünyada artık insanların da değerlerini kaybettiğini vurgulayarak, teknolojini dünyayı getirdiği noktada insan haklarının unutulduğunu ifade etti.

Ödül alan Ömer Özkan yaptığı konuşmada, ameliyatla üç dört kişinin canını kurtarılabildiğini, böyle etkinliklerle ise insan haklarını benimseterek onlarca insanın hayatını kurtarabildiklerini vurguladı. Yapılan olumlu eleştirilerin gurur kaynağı olduğunu kaydeden Özkan, bu tür sosyal ödüllerin çok daha farklı anlamının olduğunu belirtti.

AKUT yönetim başkanı Nasuh Mahruki yerine ödülü Ankara ekip lideri Hakan Korkut aldı. TED Ankara koleji mezunu olan yönetmen Tomris Giritoğlu'nun yerine ise ödülü Giritoğlu'nun kardeşi Başar Arcak aldı.

Yapılan konuşmaların ardından her yaştan öğrencinin okuduğu İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi seyircileri eğlendirirken, küçük yaşta öğrencilerin insan hakları ile ilgili okuduğu anlamlı sözler seyirci tarafından alkışlandı. Törende ayrıca lise öğrencileri de dans gösterisi sergiledi.