• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 teğmen şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Teflon çocuklara zarar veriyor

Teflon çocuklara zarar veriyor
Bazı maddelerin çocukların bağışıklık sistemini zayıflatabileceği belirlendi.
26 Ocak 2012 / 08:01

Teflon ve diğer yapıştırmaz yüzeylerin, şekerleme ambalajlarının, patates kızartması ve pizza kutularının, kağıt tabakların üretiminde kullanılan perflorooktanoik asit (PFOA) maddesinin çocukların bağışıklık sistemini zayıflatabileceği belirlendi.

ABD’nin Harvard Üniversitesi’nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, PFOA maddesinin çocuklarda tetanos ve difteri aşılarının etkisini azalttığını gösterdi. Bilim adamları, Danimarka’da 1999-2001’de doğan 587 çocuğun sağlık durumunu inceledi. Bu çocukların tetanos ve difteri aşılarına karşı bağışıklıkları 5-7 yıl araştırıldı. Çocukların anne karnında ve doğumdan sonra bu kimyasallara ne kadar maruz kaldıklarını belirlemek amacıyla gebelik boyunca ve çocuklar 5 yaşına gelene kadar anne ve çocukların kan serumuna bakıldı. Araştırma sonunda PFOA’ya fazla maruz kalan çocukların kanında tetanos ve difteri aşılarından sonra antikor seviyesinin daha düşük olduğu belirtildi. Amerikan JAMA dergisinde yayımlanan araştırma, bu kimyasalların anne gebeyken bebeğine, doğumdan sonra ise çevresel etkenler nedeniyle çocuğa geçebildiğini gösteren ilk araştırma özelliğini taşıyor.

Etiketler: ABD, Danimarka
847
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere 1 yorum yapıldı.
  • telefon zararliLiider26 Ocak 2012 Perşembe 10:15

    inanmam

    BeğendimBeğenmedim
MANŞETLER
Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyorPasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacakİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermedi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim