Tehdidin adı ucuz kırtasiye !

Tehdidin adı ucuz kırtasiye !
Güncelleme:

Ucuz kırtasiye çocukların sağlığını tehdit ediyor...

Okullar 15 Eylül'de açılıyor. NT Genel Müdürü Murat Kara, kırtasiye alışverişi telaşına kapılan velileri uyardı: "Çocukların sağlığı için zararlı maddeler içermeyecek kırtasiye ürünlerini tercih edin. Ucuz ürün alarak çocuklarınızın hayatını tehlikeye atmayın."

Okulların açılmasına az bir zaman kala velilerinkırtasiye alışveriş telaşı başladı. Çocukların sağlığı için zararlı maddeler içermeyecek kırtasiye ürünlerinin alınması gerektiğini söyleyen NT Genel Müdürü Murat Kara, zararlı hammaddelerin hem zeka geriliğine hem de kansere yol açabileceğine dikkat çekti.

BİLDİĞİNİZ MARKAYI ALIN

Türkiye’ye sırf ucuz olsun diye kalitesiz sağlıksız ürünlerin getirildiğini ifade eden Kara, "Bunlar çocukların gelişimlerini etkiliyor. Bir takım silgiler, yapıştırıcılar, kumaşlar zararlı maddeler içeriyor. Müşterinin bildiği markayı alması gerekir. Ftalat denilen madde çok zararlıdır. Veliler aldığı ürünlerde bunun olmamasına dikkat edilmeli. Müşteri bildiği yerden bildiği markayı güvenilir olmasına özen göstererek almalı. Aynı hammaddeyi kullanmışsanız aynı kalitede mal üretiyorsanız bunun iki ürün arasında yüzde 50 fark olamaz. Çok yüksek fark varsa aynı kalitede değildir. Bir kalem 10 kuruş bir kalem 1 liraysa bu aynı kalem değildir” dedi.

Bugün TV’de Üç Nokta programına konuk olan Kara, Çin’de üretilen her ürünün kalitesiz olmadığını kaydetti. Talep edilen ürünün kalitesine göre Çin’de üretildiğini ifade eden Kara, pahalı ya da kalitesiz bir ürünün de orada üretilebileceğini söyleyerek teknolojideki en iyi ürünlerin Çin’de üretildiğini belirtti.