Tekel bayilerine esrarengiz CD'li not

Tekel bayilerine esrarengiz CD'li not

Muğla'da bazı büfe, marketlere içki ve sigara satışı konusunda uyarının yer aldığı Kuran'ı Kerim meali CD'si bırakıldı.

Muğla'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Mahallesi'nde, bazı büfe ve marketlere kimliği belirsiz kişi veya kişilerce, üzerinde içki ve sigara satışı yapılmaması konusunda uyarının yer aldığı içinde Kuran'ı Kerim meali CD'si bırakıldı.

Ortaca’nın caretta carettaları ile ünlü turistik mahallesi Dalyan’daki Atatürk ve Gürpınar Caddeleri üzerindeki, bazı içki ve sigara satışı yapan büfe ile marketlere, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce, zarfının üzerinde, "Lütfen dükkanınızda alkol ve sigara satmaktan vazgeçin. Çünkü bu size ve çevrenize çok zararlıdır ve günahtır. Allah size bunun hesabını mutlaka sorar, para kazanamam diye korkmayın. Çünkü helal yolu tutarsanız Allah işlerinizde bereket verir. Saygılarla" yazılı, Kuran-ı Kerim meali CD’si bırakıldı.

190220151338526007811_2.jpg

İÇKİ SATIŞI YAPAN YERLERE GİZEMLİ NOT - FOTO GALERİ


CD’yi ve üzerindeki notu görünce şaşkınlık ve tedirginlik yaşadığını belirten büfeci Gültekin Yaman, "Akşam stanttaki gazeteleri toplarken Kuran’ı Kerim meali CD’si buldum. CD zarfının arka yüzüne tükenmez kalemle, içki ve sigara satmamam için uyarı notu vardı. Hemen güvenlik kamerası görüntülerini inceledim. Ancak, CD’yi bırakan kişi veya kişileri tespit edemedim" dedi.

Halen olayın şaşkınlığını yaşadığını belirten Yaman, içki ve sigara satmaya devam edeceğini de söyledi.

Market işletmecisi Şahin Cin de üzerinde not bulunan Kuran-ı Kerim meali CD’sinin ekmek dolabının üzerine bırakıldığını söyledi. Şahin Cin, "İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Dalyan’da bulunan birkaç markete daha aynı uyarı notu yazılı CD’den bırakılmış. Buna anlam veremedim. Ancak, bu bizi korkutamaz. İçki ve sigara satmayı sürdüreceğim" diye konuştu

55913_91674_19022015140238_0.jpg