Tekirdağdaki Romanlar Bonzai Şarkısını Söylemeyecek

Tekirdağdaki Romanlar Bonzai Şarkısını Söylemeyecek

TEKİRDAĞ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış, içerisinde 'Elimde patladı bonzai' sözleri geçen ve Roman düğünlerinde sıkça çalınan şarkıyı, uyuşturucuyla mücadele kapsamında artık söyleyemeceklerini...

TEKİRDAĞ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış, içerisinde 'Elimde patladı bonzai' sözleri geçen ve Roman düğünlerinde sıkça çalınan şarkıyı, uyuşturucuyla mücadele kapsamında artık söyleyemeceklerini açıkladı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği’ni ziyaret etti. Romanlarla birlikte uyuşturucuyla mücadele konusunda ortak çalışma yürütmek istediklerini ifade eden Yeşilay Şube Başkanı Çelikayar, Roman düğünlerde söylenen ve 'Elimde patladı bonzai' sözleri içeren şarkının artık söylenmemesini isteyerek, şöyle konuştu:

"Yeşilay Tekirdağ Şubesi olarak ziyarete geldik. Ziyaret sebebimiz toplumumuzu çok yoğun şekilde ilgilendiren, gençlerimizin hakikaten çok sıkıntılı ve zor bir dönemde ortak çalışma yaparak gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak istiyoruz. Tekirdağ’da hayatını devam ettirenler olarak ne yapabiliriz, geleceğimize gençlerimize nasıl sahip çıkabiliriz düşüncesiyle faaliyetler yapıyoruz. Burada devletimize, halkımıza ve kamu kurumlarımıza yani herkese iş düşüyor. Ziyaretimizin en önemli sebebi ise bu Türkiye gündeminde maalesef bu felaketle bu tehlikeyle uğraşırken 'Elimde patladı bonzai' diye Trakya’mızda da düğünlerde, nişanlarda kullanılan bir müzik var. Bizim temennimiz Tekirdağ’da bu işi icra eden kardeşlerimizin arkadaşlarımızın aynı duyarlılığı göstererek bundan sonra bu organizasyonlarda bu şarkıyı söylememesidir. Biz bunu istemek talep etmek ve bu konuda ortak duyarlılığı göstermek için derneğimizi ziyaret ettik. Aynı desteği ve kararlılığı da dernek başkanımızdan ve üyelerinden de bekliyoruz. O şarkının yerine 'İlle de Roman olsun' şarkısı çalınsın."

'O ŞARKI ARTIK ÇALINMAYACAK'

Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış ise gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bu anlamda şarkının artık düğünlerde çalınmayacağını belirten Satılmış, "Türkiye de çok önemli olan bonzai konusunda bizlere birkaç bilgi verdi. Tabi bu bonzai konusunun çoğunlukta olduğu bölgeleri Roman mahalleleri inşallah Yeşilay Şube Başkanımız ile beraber Tekirdağ’da bu çalışmaları yürütüp gençlerimizin bu uyuşturucu bağımlılığından uzak tutmak istiyoruz. Türkiye’de müzisyen arkadaşlarımıza sesleniyorum. Bonzai ile alakalı ‘elimde patladı bonzai’ şarkısını bence çalmasınlar. Kendileri de biraz duyarlı olsunlar bizde bundan sonra çalmayacağız, Onun yerine geniş repertuarı olan roman müziklerini çalacağız" diye konuştu.

ŞARKININ SÖZLERİ

Özellikle Romanlar arasında son dönemde sıkça söylenmeye başlayan şarkının sözleri şöyle:

Elimde patladı bonzai / Gezerken Altındağ Mersinli / Çamdibi şahit hakim bey / Kafamda herşey yok incesi / Zulalala zulalala bonzai / Yeşilova Çamdibi patlahi / Abe kara seni kara ver şekeri / Ayık ol ayam var gideri / Hadi bakalım çocuklar sağlam dönüyoruz / Limonda limon portakal / Gitme be bugün bizde kal / Ne ekşi ne tatlı sormadan / Yormadan gülüm yormadan / Zulalala zulalala bonzai / Yeşilova Çamdibi patlahi / Abe kara seni kara ver şekeri / Ayık ol ayam var giderim.

FOTOĞRAFLI

TEKİRDAĞLI ROMANLAR ARTIK BOZAİ ŞARKISINI ÇALMAYACAK

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış, içerisinde ‘elimde patladı bonzai’ sözlerini içeren ve Roman düğünlerinde oldukça sıkça çalınan şarkıyı, uyuşturucuyla mücadele kapsamında artık çalmayacakları açıkladı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği’ni ziyaret etti. Romanlarla birlikte uyuşturucuyla mücadele konusunda ortak çalışma yürütmek istediklerini ifade eden Çelikayar, roman düğünlerde söylenen ve ‘elimde patladı bonzai’ sözleri içeren şarkının artık çalınmamasını isteyerek, “Biz Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı sıfatıyla bugün derneği ziyarete geldik. Ziyaret sebebimiz toplumumuzu çok yoğun şekilde ilgilendiren, gençlerimizin hakikaten çok sıkıntılı ve zor bir dönemde ortak çalışma yaparak gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak istiyoruz. Tekirdağ’da hayatını devam ettirenler olarak ne yapabiliriz, geleceğimize gençlerimize nasıl sahip çıkabiliriz düşüncesiyle faaliyetler yapıyoruz. Burada devletimize, halkımıza ve kamu kurumlarımıza yani herkese iş düşüyor. Ziyaretimizin en önemli sebebi ise bu Türkiye gündeminde maalesef bu felaketle bu tehlikeyle uğraşırken ‘elimde patladı bonzai” diye Trakya’mızda da düğünlerde, nişanlarda kullanılan bir müzik var. Bizim temennimiz Tekirdağ’da bu işi icra eden kardeşlerimizin arkadaşlarımızın aynı duyarlılığı göstererek bundan sonra bu organizasyonlarda bu parçayı çalmamalarıdır. Biz bunu istirham etmek bunu talep etmek ve bu konuda ortak duyarlılığı göstermek için derneğimizi ziyaret ettik. Aynı desteği ve kararlılığı da dernek başkanımızdan ve üyelerinden de bekliyoruz. O şarkının yerine ‘İlle de Roman olsun’ şarkısı çalınsın” dedi.

“O ŞARKI ARTIK ÇALINMAYACAK”

Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış ise gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bu anlamda şarkının artık düğünlerde çalınmayacağını belirten Satılmış, “Türkiye de çok önemli olan bonzai konusunda bizlere birkaç bilgi verdi. Tabi bu bonzai konusunun çoğunlukta olduğu bölgeleri Roman mahalleleri inşallah Yeşilay Şube Başkanımız ile beraber Tekirdağ’da bu çalışmaları yürütüp gençlerimizin bu uyuşturucu bağımlılığından uzak tutmak istiyoruz. Türkiye’de müzisyen arkadaşlarımıza sesleniyorum. Bonzai ile alakalı ‘elimde patladı bonzai’ şarkısını bence çalmasınlar. Kendileri de biraz duyarlı olsunlar bizde bundan sonra çalmayacağız, Onun yerine geniş repertuarı olan roman müziklerini çalacağız” şeklinde konuştu.

ŞARKININ SÖZLERİ NEYDİ?

Özellikle romanlar arasında yoğun olarak söylenmeye başlayan şarkının sözlerinde ise şu ifadeler yer alıyor: "Elimde patladı bonzai / Gezerken Altındağ Mersinli / Çamdibi şahit hakim bey / Kafamda herşey yok incesi / Zulalala zulalala bonzai / Yeşilova Çamdibi patlahi / Abe kara seni kara ver şekeri / Ayık ol ayam var gideri / Hadi bakalım çocuklar sağlam dönüyoruz / Limonda limon portakal / Gitme be bugün bizde kal / Ne ekşi ne tatlı sormadan / Yormadan gülüm yormadan / Zulalala zulalala bonzai / Yeşilova Çamdibi patlahi / Abe kara seni kara ver şekeri / Ayık ol ayam var giderim."

FOTOĞRAFLI

TEKİRDAĞ'DAKİ ROMANLAR 'BONZAİ' ŞARKISINI SÖYLEMEYECEK

TEKİRDAĞ'DAKİ ROMANLAR 'BONZAİ' ŞARKISINI SÖYLEMEYECEK

TEKİRDAĞ'DAKİ ROMANLAR 'BONZAİ' ŞARKISINI SÖYLEMEYECEK