TEKMECİ SALDIRGAN YİNE GÖZALTINDA

TEKMECİ SALDIRGAN YİNE GÖZALTINDA

Şort giydiği için hemşireye tekme atan tekmeci saldırgan tekrardan gözaltına alındı.

İstanbul’da şort giydiği gerekçesiyle otobüste Ayşegül Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu için yakalama kararı çıkartıldı. Çakıroğlu, akşam saatlerinde gözaltına alındı.

İstanbul'da bir belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme attığı için yargılanan Abdullah Çakıroğlu'nun tahliyesine yapılan itiraz, Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Abdullah Çakıroğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Saldırgan, akşam saatlerinde Çekmeköy'de polis tarafından gözaltına alındı.

Ceza Hukukçusu Yılmaz Yazıcıoğlu, tutuklama kararını NTV'ye değerlendirdi.

Yazıcıoğlu, "Burada söz konusu olan sadece saldırı değil. Türkiye'de her gün onlarca saldırı meydana geliyor. Burada söz konusu olan bir zümrenin başka bir zümreye karşı uyguladığı düşünce ve ifade özgürlüğü saldırısı. Ceza Kanunu'nun 115. maddesi bu duruma 3 yıla kadar hapis gösteriyor. Toplumda nefret ve infial uyandırdığı için tutuklamaya da haiz bu hadise" dedi.

Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde iki gün önce görülen davanın ilk duruşmasında Abdullah Çakıroğlu'nun tahliyesine karar verilmişti. Mahkeme heyeti, saldırgan için yurtdışına çıkış yasağı koymuştu.

Kararın ardından sinir krizi geçiren Terzi, "Beni öldürecek" diye ağlamıştı.

Öte yandan, Ayşegül Terzi'ye koruma verilmesi kararlaştırılmıştı.

BAŞSAVCILIKTAN İTİRAZ

Mahkemenin bu kararının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Abdullah Çakıroğlu'nun yargılandığı davada tahliye edilmesine itirazda bulundu.

Başsavcı Vekili Abdurrahman Üşenmez tarafından mahkemeye gönderilen itiraz yazısında, üzerine atılı "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını" engelleme ve "hakaret" suçlarından tutuklu bulunan saldırganın mevcut delil durumu ve sanığın üzerine atılı suçların yasada öngörülen hürriyeti bağlayıcı cezaların alt ve üst sınırları gözetilerek tahliyesine karar verildiği hatırlatıldı.

Dilekçede, "Sanığın üzerine atılı suçların niteliği hakkında varolan delil durumu, atılı suçlara ilişkin hürriyeti bağlayıcı cezaların süresi, tutuklu kaldığı süre ve delillerin tamamen toplanmamış olması hep birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında verilen tahliye kararının kaldırılarak, sanığın atılı suçlardan CMK 100 ve devamı maddeleri uyarınca itirazen tutuklanmasına karar verilmesi talep olunur" denildi.