Telefon Dolandırıcılığına 2 Gözaltı

Telefon Dolandırıcılığına 2 Gözaltı

NEVŞEHİR'de telefonla aradıkları 66 yaşındaki Z.E.'yi kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak yaklaşık 10 bin lira dolandırdıkları iddia edilen...

NEVŞEHİR'de telefonla aradıkları 66 yaşındaki Z.E.'yi kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak yaklaşık 10 bin lira dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Yaşamını tek başına sürdüren 66 yaşındaki Z.E. adlı kadını arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişiler, hakkında teröre yardım suçlaması olduğunu, bunun için verecekleri hesaba para yatırması gerektiğini söyledi. Z.E., bunun üzerine kendini arayan kişilere adresini vererek parayı evde verebileceğini söyledi. Eve gelen 24 yaşındaki Halit Ö., ile 27 yaşındaki Hamadi Ö., yaklaşık 10 bin lira tutarındaki para ve ziynet eşyasını alarak evden uzaklaştı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kadın, "155 polis imdat" hattını arayarak durumu anlattı. Şikayet üzerine harekete geçen polis, Z.E.'den aldığı bilgilerle şüphelilerin işgalini belirledi ve il genelindeki tüm birimlere bildirdi. Avanos İlçesi'nde şehirler arası yolcu otobüsüne bindiği belirtilen şüpheliler Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından kadından aldıkları para ve ziynet eşyalarıyla birlikte şüphelileriyakaladı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubeye getirilen 24 yaşındaki Halit Ö., ile 27 yaşındaki Hamadi Ö., burada yapılan sorgulamanın ardından Cumhuriyet savcılıgına götürülecek. Z.E nin bir yıl öncede telefon dolandırıcıları tarafından bankaya para yatırırken polisler tarafından son anda engellenmişti.

FOTOĞRAFLI