Telefonda kelime-i şahadet getirirken şehit oldu !

Telefonda kelime-i şahadet getirirken şehit oldu !

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan polis memurunun telefonda son sözlerinin kelime-i şahadet olduğu ortaya çıktı

DİYARBAKIR'ın Kayapınar İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan trafik polisi 38 yaşındaki Ahmet Gılıç'ın İzmir'in Bergama İlçesi'nde baba ocağına ateş düştü. Şehidin olay sırasında teytezinin oğluyla telefonda konuştuğu, açık telefondan kelime-i şehadet getirdiğinin duyulduğu öğrenildi.

Kayapınar İlçesi'ndeki Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın şehirde bulunması dolayısıyla trafik denetimi yapan polis ekiplerine bugün saat 13.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 12 yıllık trafik polisi, Ahmet Gılıç, meslektaşı İlker Narin ile şehit oldu. Evli, bir çocuk babası Gılıç'ın şehit olduğu haberi ile memleketi Bergama'nın Karahıdırlı Mahallesi'ndeki annesi Ümmühan Gılıç (72), ablaları Fatma Bozdağ (50), Züleyha Bayındır (42), Hacer Kızıltaş (46), Emine Gılıç (46) , kardeşi Mehmet Ali Gılıç (34), ağabeyi Musa Gılıç (52) ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Ümmühan Gılıç, evin girişine asılan Türk Bayrağı'nın kaldırılmasını isteyip, "Bayrakta oğlumu görüyorum. Kaldırın bunu" diyerek, sinir krizi geçirdi. Bunun üzerine bayrak kaldırılıp, sokağın girişine asıldı.

"ŞEHADET GETİRİP, ŞEHİT OLMUŞ"

Teyzesinin oğlu İbrahim İşlek (41), Gılıç ile şehit olmasından kısa bir süre önce telefonda konuştuklarını belirtip, "Ahmet, bana telefon etti. Ancak, hasta babamla uğraştığım için telefona cevap veremedim. 5 dakika kadar sonra ben kendisini aradım. Kendisinin iyi olduğunu belirtip, babamın sağlığını sordu. Babamın durumu hakkında bilgi verdim. Neler yaptığını sorduğumda, "Diyarbakır'da görevdeyim. Buralar biraz daha iyi ama tehlikenin nereden, nasıl geleceği belli değil" dedi. Bu sırada ses kesilip, telefon yere düşer gibi oldu. Bu sırada Ahmet'in kelime-i şehadet getirdiğini duydum. Bu sırada telefon kapandı. Tekrar defalarca telefonu aradım. Ancak, cevap veren olmadı" dedi.

EŞİ DE DİYARBAKIR'DA GÖREV YAPIYOR

Şehidin eşi Akile Gılıç'ın Diyarbakır'daki bir sağlık kuruluşunda bir yıldır çalıştığı, tek çocukları 13 yaşındaki Ece Gılıç'ın ise Bergama'da anneannesinin yanında kaldığı, acı haberi alınca Diyarbakır'a gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

BABASI ÜNİFORMA İLE GÖRÜNCE DAYANAMAYIP ÖLMÜŞ

Şehit polisin babası Halil İbrahim Gılıç'ın, 2001 yılında Balıkesir Polis Okulu'na kayıt yaptırdıktan iki ay sonra bayram tatiline gelen oğlunu üniformayla görünce heyecanlanıp, kalp krizinden yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Şehit polisin yarın Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gönderilecek cenazesinin, ikindide Bergama Yeni Cami'ye getirileceği buradaki törenin ardından Karahıdırlı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı