Telefonu kilitleyen bu mesajı sakın açmayın !

Telefonu kilitleyen bu mesajı sakın açmayın !
Güncelleme:

iPhone kullanıcıları dikkat ! Bu mesaj telefonların kilitlenmesine neden oluyor...

iPhone'larda ortaya çıkan bir hata, gelen bir mesaj yüzünden telefonların kilitlenmesine yol açıyor. Sorunun farkında olan Apple ise henüz kullanıcılara çözüm sunmuş değil.

Dünya genelinde on binlerce iPhone kullanıcısı akıllı telefonun Messages uygulamasından kaynaklanan bir hata ile karşı karşıya.

iPhone'lara gelen ve içinde Arapça harflerinde bulunduğu bir dizi harfin bir araya gelmesiyle oluşan mesajın düştüğü iPhone ekranları donmaya başlayınca kullanıcılar şikayetlerini sosyal medya üzerinden göstermeye başladı. Apple'a yakın kaynaklara göre iPhone'ların çökmesinin nedeni Messages (Mesajlar) uygulamasında bulunan bir kod hatası...

BU MESAJI GÖRÜRSENİZ AÇMADAN SİLİN

Henüz çok yaygın görülmeyen bu mesajı gören kullanıcıların SMS ekranında bu mesajı gördüklerinde SMS'i açmadan silmeleri gerekiyor; aksi halde iPhone'ların donduğu görülüyor.

iPhone'un Messages uygulamasına gönderilen bir mesajın sebep olduğu sorunun bilinçli bir saldırı olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Daha önce de benzer sorunlar yaşayan iPhone'lar Apple'ın müdahalesi sonrasında bu sorundan kurtulmuştu.