TEM'de akıl almaz KAZA !

TEM'de akıl almaz KAZA !

Yol kenarında otobüs bekleyen adama, kopan kamyonet tekeri çapınca...

TEM Otoyolu Sakarya mevkiinde cenazeye gitmek için yol kenarında otobüs bekleyen şahsa, kopan kamyonet tekeri çarptı. Ağır yaralanan şahıs hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, Arifiye İlçesi yakınlarında meydana geldi. Karasu ilçesinden, Giresun’daki akrabasının cenaze törenine katılmak üzere yola çıkan Mehmet Çobanoğlu (69), TEM Otoyolu Ankara istikameti 62. köprü altına geldi. Otoyol kenarında çalışma yapan işçilerle bir süre sohbet edip çay içen Çobanoğlu daha sonra bariyerlerin üzerine oturdu. İstanbul’dan yola çıkan cenaze aracını bekleyen Çobanoğlu’na, o sırada TEM otoyolunda seyir halinde olan Mehmet Demirok (32) idaresindeki 34 VR 4535 plakalı kamyonetin kopan lastiği çarptı. Çarpma sonrası ağır yaralanan Demirok, ambulans tarafından hastaneye sevk edilirken yolda hayatını kaybetti.

Kaza’nın olduğu sırada yol kenarında temizlik çalışması yapan TCK görevlisi Ziya Ateş, “15 dakika önce yanımıza geldi kendisi ile çay içtik, karayollarından emekliymiş. Bir süre sohbet ettik. Giresun’un Görele ilçesine cenazeye gittiğini söyledi. Daha sonra yol kenarına gitti, otobüs bekliyordu. Az ilerde arabanın lastiği fırladı amcaya çarptı” dedi.

Kamyonet’te Sakarya Bölge Trafik ekiplerinin yaptığı ilk inceleme sonrası lastiğin bijon başlarının kopması sonucu yerinden çıktığı öğrenildi. Kamyonet şoförü Demirok gözaltına alındı.