TEM'de pes dedirten görüntüler

TEM'de pes dedirten görüntüler

TEM Ümraniye Kavacık otoyolu üzerinde kamyonda sıcaktan fenalaşan sığırlar yolda kesildi.

TEM Ümraniye Kavacık otoyolu üzerinde çekilen görüntüler pes dedirtti. Kapalı bir kamyon içinde götürülen sığırlar aşırı sıcaktan fenalaşınca kamyon şoförü ve beraberindeki kişiler tarafından yol üzerinde kesildi. Bir vatandaş tarafından çekilen görüntüler, hayvan hakları örgütlerini harekete geçirdi.

TEM Ümraniye Kavacık otoyolu üzerinde iddiaya göre 76 AP 998 plakalı kapalı kamyonda taşınan sığırlar aşırı sıcakta fenalaştı. Nereye gittiği belli olmayan kamyonun şoförü ve beraberindekiler hayvanları indirerek yol kenarında kesti. TEM otoyolu üzerinde yapılan kesimi gören bazı vatandaşlar olaya müdahale edince, şoför ve beraberindeki kişilerle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Olaya tepki gösteren bir vatandaş hayvanların kesilmesini cep telefonuyla görüntüledi. Çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine hayvan hakları örgütleri harekete geçti.

"HAYVANLARA KORKUNÇ İŞKENCE UYGULANDI"

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), konuyla ilgili şahısların cezalandırılması için şikayette bulundu

HAKİM Koordinatörü Veteriner Tekniker Burak Özgüner, dün TEM otoyolu üzerinde tam bir can pazarı yaşandığını belirterek "Hayvanlara korkunç bir işkence uygulanmış. Birden çok mevzuat hükmü çiğnenmiş durumda. Bu işkenceye sebep olanların tespit edilerek cezalandırılmaları için hem İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne hem de İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne gereken başvuruları yaptık. Bu zulüm cezasız kalmamalı. Görüntülerde yer alan işkence ve benzeri fiiller, Türkiye'de yasal değil, ulusal mevzuat bu tarz uygulamalara kesinlikle müsaade etmiyor. Yetkili kurumları göreve çağırıyoruz. Ayrıca, insanlar her gün yedikleri etlerin ne şekilde tabaklarına geldiğini bu videoyu izleyerek görebilir. Mezbahalarda durum bundan farksız değil" dedi.

HAKİM, olayla ilgili Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle, hayvanlara işkence eden şahısların cezalandırılması için başvuruda bulundu.

Etiketler TEM otoyolu sığır