TEOG'da puanlar yanlış hesaplandı !

TEOG'da puanlar yanlış hesaplandı !
Güncelleme:

Ünlü şarkıcı Sertab Erener, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde bir süredir isminin anıldığı gitarist Emre Kula ile dünya evine girdi.

Liselere geçiş için yapılan TEOG sınavının sonuçları, yanlış sorunun iptali için açılan davanın bitmesi beklendiğinden geç açıklanmıştı. 1 puanın bile çok önemli olduğu sınavda, öğrencilerin bu skandal yüzünden en az 3.33 puan kaybına uğradıkları saptandı.

6 ve 7’nci sınıfta haftada 3 saat, 8’inci sınıfta haftada 1 saat görülen seçmeli derslerin yıl sonu başarı puanlarının sisteme işlenmediği ve ‘sıfır’ olarak kabul edildiği belirlendi.

EN AZ 3.33 PUAN KAYIP VAR

Posta ’dan Yaşar Özay’ın haberine göre 1 puanın bile çok önemli olduğu sınavda, öğrencilerin bu skandal yüzünden en az 3.33 puan kaybına uğradıkları saptandı.

Olayı doğrulayan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri suçu okul yönetimlerine atıp, “Biz okul yönetimlerine iki ayrı yazı göndererek seçmeli derslerin başarı puanlarının da sisteme işlenmesi gerektiğini bildirdik. Okul yönetimleri bunu yapmamış” dedi.

DAVA AÇACAKLAR

Okul yöneticileri ise, “Geçen yıl seçmeli derslerin başarı puanına eklenmeyeceği açıklanmıştı. Bu yıl karar değiştirilmiş. Biz sıfır olarak bildirsek de bakanlık bizi uyarmalıydı” diyerek kendilerini savundu. Veliler ise bakanlığa itiraz dilekçeleri yazıyor. Ama sınava itiraz süresi geçmiş durumda. Ayrıca kayıtlar da başladı. Birçok veli dava açmaya hazırlanıyor.