TEOG’da ''yok artık'' dedirten skandal

TEOG’da ''yok artık'' dedirten skandal
Güncelleme:

İstanbul’daki Ermeni öğrenciyi Rize’deki imam hatibe kaydettiler...

Kadıköy’de oturan öğrenci, Kalkandere’deki liseye yerleştirildi. Bin 148 kilometrelik uzaklık rekoru A.K.’nin ailesini şoka soktu

Te­mel Eği­tim­den Or­ta­öğ­re­ti­me Ge­çiş (TE­OG) sis­te­mi kap­sa­mın­da ya­pı­lan li­se yer­leş­tir­me­le­ri­nin açık­lan­ma­sı­nın ar­dın­dan skan­dal­lar ar­ka ar­ka­ya pat­la­mış­tı. Ter­cih ya­pan öğ­ren­ci­le­rin ço­ğu is­te­di­ği li­se­ye yer­le­şe­me­di­ği için bü­yük bir ha­yal kı­rık­lı­ğı ya­şa­mış, bir kıs­mı da ter­cih­le­rin­de ol­ma­yan uzak semt­ler­de­ki okul­la­ra yer­leş­ti­ril­miş­ti. An­cak en dik­kat çe­ki­ci olay, gay­ri­müs­lim öğ­ren­ci­le­rin imam ha­tip li­se­le­ri­ne oto­ma­tik ola­rak kay­de­dil­me­si ol­du. Bun­lar­dan bi­ri Özel Pan­gal­tı Er­me­ni Or­ta­oku­lu me­zu­nu Ar­da Chris­tof A.’y­dı. TE­OG’­dan 257.3422 pu­an al­dı. Özel oku­la git­mek is­te­di­ği için ter­cih yap­ma­yan Ar­da­’nın kay­dı İs­tan­bul Aya­za­ğa Ana­do­lu İmam Ha­tip Li­se­si­’ne ya­pıl­dı. An­cak Ar­da bu du­rum­da­ki tek öğ­ren­ci de­ğil­di!

1148 ki­lo­met­re uza­ğa

İs­tan­bul Ka­dı­kö­y’­de otu­ran Er­me­ni öğ­ren­ci A.K’­nın da, Ri­ze­’de bu­lu­nan Kal­kan­de­re Ana­do­lu İmam Ha­tip Li­se­si­’ne yer­leş­ti­ril­di­ği or­ta­ya çık­tı. Gay­ri­müs­lim öğ­ren­ci A.K, oto­ma­tik yer­leş­tir­me sis­te­mi ile ter­cih et­me­di­ği hal­de evin­den bin 148 ki­lo­met­re uzak­ta­ki Ri­ze Kal­kan­de­re Ana­do­lu İmam Ha­tip Li­se­si­’ne yer­leş­ti­ril­di. Gü­ven­lik ne­de­niy­le ço­cuk­la­rı A.K’­nin isi­mi­nin ya­zıl­ma­sı­nı is­te­me­yen ai­le­nin du­ru­mu, sis­te­min çar­pık­lı­ğı­nı bir kez da­ha göz­ler önü­ne ser­di. Bu ara­da Er­me­ni, Rum ve Mu­se­vi öğ­ren­ci­le­rin imam ha­tip­ten ay­rıl­mak için na­kil­le­ri bek­le­dik­le­ri, ba­zı­la­rı­nın­sa özel azın­lık okul­la­rı­na baş­vur­duk­la­rı öğ­re­nil­di.

3.jpg670.jpg

İş­te skan­da­lın bel­ge­si

Ka­dı­kö­y’­de ya­şa­yan A.K. ad­lı Er­me­ni öğ­ren­ci­nin TE­OG’­da­ki yer­leş­tir­me skan­da­lı­nı bu okul ka­yıt bel­ge­si göz­ler önü­ne ser­di. Ai­le, şaş­kın­lı­ğı­nı hâ­lâ at­la­ta­ma­dı.