Termik Santral Raporu Kabul Edildi

Termik Santral Raporu Kabul Edildi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yapılması planlanan termik santral projesi için hazırlanan ÇED raporu bakanlıkça uygun bulunarak halkın görüşüne açıldı.

- Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yapılması planlanan termik santral projesi için hazırlanan ÇED raporu bakanlıkça uygun bulunarak halkın görüşüne açıldı.

Lapseki sınırları içerisinde Filiz Kirazlıdere Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Kirazlıdere-2 Termik Santrali" projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan ÇED raporu incelenerek uygun bulundu. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, “Kirazlıdere-2 Termik Santrali Projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporu bakanlığımızca valiliğe gönderilmiş olup, proje ile ilgili inceleme ve değerlendirme süreci başlatılmıştır. Rapor halkın görüşüne açılmıştır. Proje ile ilgili hazırlanan ÇED raporunu incelemek isteyenlerin duyuru tarihinden itibaren görüş, soru ve tekliflerini bakanlık, valilik veya Çanakkale İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne göndermeleri gerekmektedir” denildi.