'Terör örgütü ile kol kola siyaset yapıyorlar'

'Terör örgütü ile kol kola siyaset yapıyorlar'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, HDP'yi terör rögütü ile siyaset yapmakla suçladı.

Ekonomi'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, demokrasi temelinde siyaset yapılacaksa, bunun adresinin Meclis olduğunu belirterek, HDP'yi terör örgütü ile kol kola siyaset yapmakla suçladı.

Ak Parti Çankırı İl Danışma Meclisi toplantısı için geldiği Çankırı'da konuşan Ali Babacan, çözüm sürecini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin temel hak ve özgürlükler konusunda eşit bir çerçevede davranılması ile ifade ettiklerini belirterek, "Yani temel hakların özünü Türkiye'de doyasıya yaşamasıdır. Eğer bizim vatandaşımızsa, hak ve özgürlükler temelinde, demokrasi temelinde buluşmaktır. Aynı zamanda Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşların devlet tarafından kucaklanmasıdır. Bu aradaki farklı mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, bu milleti, bu ülkeyi bölemezler. Biz ne dedik; tek millet dedik, tek devlet dedik, tek vatan dedik, tek bayrak dedik. Bunu hiç kimse sarsamaz, hiç kimse farklı bir tablo karşımıza çıkaramaz" dedi.

Babacan, farklı görüşlere sahip muhalefete Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirterek, özellikle Kobani eylemlerinde muhalefetin durumunu eleştirdi. Babacan şöyle devam etti:

"Katkı veren ve temel meselelerde destek veren ama kuşkusuz ülke ile ilgili, millet ile ilgili farklı görüşleri ve önerileri de olan bir muhalefet, Türkiye'nin ihtiyacıdır. Muhalefetsiz demokrasi olmaz. Ama siz tutup Meclis içerisinde bir siyasi parti olun, ondan sonra halkı sokaklara davet edin, vahşete davet edin. Böyle bir şey olmaz. Demokraside bunun yeri yoktur. Bu arkadaşların net bir tercih yapması lazım. Eğer demokrasi diyorlarsa, hak ve özgürlükler temelinde ve barışcıl yollarla siyaset yapacaklar. İşine gelince Meclisin içerisinde, işine gelince terör örgütü ile kol kola siyaset olmaz. Böyle bir şey olmaz."

GÜÇLÜ BİR KÜLTÜRE SAHİBİZ

Türkiye'nin güçlü bir kültüre sahip olduğunu söyleyen Babacan, ülkeye gelen mülteciler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, "Bizim kültürümüz güçlü bir kültür. Biz Osmanlı İmparatorluğunun, bir cihan imparatorluğunun bakiyesi olan bir ülkeyiz. Bizi başka hiçbir ülke ile karıştırmasınlar. Yüzlerce yıllık bu coğrafyada pek çok farklı etnik kimlik, farklı mezhepler, hatta farklı dinler bir arada huzur içerisinde yaşamış. Biz kardeşlik kültürüne, kardeşlik temeline dayanan anlayışa sahibiz. Bakın Suriye'de bu güne kadar 250 bin insan öldü. Oradaki vahşetten kaçan 1 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz şu anda bizim misafirimiz. Kimi zaman bu vahşetin kaynağı Suriye rejimi oldu, kimi zaman farklı terör örgütleri oldu ve en sonunda bugün IŞİD denilen terör örgütü. Ama biz oradaki zorluklardan kaçan ve bize sığınan insanlara 'senin etnik kimliğin nedir/ sormadık, Türk müsün Kürt müsün sormadık. Sünni misin başka bir mezhebe mensup musun sormadık. Yezidi misin sormadık. Başı derde olan herkese kapımızı açtık. İnsan olmanın gereğini yerine getirdik" dedi.

AVRUPANIN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKESİYİZ

Türkiye'nin çevresindeki olumsuzluklara rağmen geçen yılı yüzde 4,4 ekonomik büyüme ile tamamladıklarının altını çizen Babacan, "Bu yüzde 4.4 rakamı ile keşke daha da büyüyebilseydi. Türkiye bütün Avrupa ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke. 28 tane Avrupa Birliği'ne üye ülke içerisinde, ya da Avrupa Birliği'ne üye olmayıp da Avrupalı olan ülkeler içerisinde Türkiye 2013 yılının en hızlı büyüyen, kalkınan ülkesi" diye konuştu.

Çankırı Koç Otel'de gerçekleşen Ak Parti Danışma Meclisi toplantısının ardından İl Başkanı Salim Çivitçioğlu tarafından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a üzerine tevhid yazılı pano hediye edildi.