Teröre hayır diyebilmek

Güncelleme:
Kan tarlası gencecik asker kanları ile sulanmaya başlandı yine. Her geçen gün şehit haberleri geliyor. Bir yerlerde derin bir hata söz konusu ama nerede? Ölümler, dağa çıkmalar, karakol basmalar, bu kadar kolay olmamalı…
 
G.Saraylının Fenerli asla olmadığı, F.Bahçelinin Beşiktaş’a geçme ihtimalinin çok düşük olduğu, siyasi partilerin bile derdini anlatamadığı bir ülke insanı, nasıl olur da dağa çıkışlar için bu kadar kolay kandırılır. Bu kadar kolay olmamalı.
 
ASALA’dan ihaleyi aldığı dönemde, Kürt halkının refahını savunduğunu iddia eden, ezilmişlik üzerinden siyaset üreten PKK’nın başlangıcındaki çizgisinde olmadığı kesin. Türkiye de o çizgide değil. Ülkenin doğusuna yatırımlar yapan, sağlık ve eğitim harcamalarını artıran, refah seviyesinin artması için uğraşan, geçmiş hatalarını tekrarlamayan bir ülke artık Türkiye.
 
Aklı kurcalayan sorular var. Neden hep Türk askeri mayınlı arazilerde yitip gidiyor… Teknolojik donanımı bu denli yüksek bir ordu neden sıradan mayınlara yenik düşüyor? Neden teröristlerin mayında hayat verdiği haberlerini duymuyoruz mesela.
 
Termal kameralar, insansız uçaklar, milyar dolarlık Heron’lar, neredeler? İstihbarat teşkilatları, Jandarma, MİT, şehit cenazeleri bir bir gelirken, neler yapıyorlar? Sınır ötesi harekâtlar yapan Türk ordusu bölgeye bomba yağdırmasına rağmen neden sayısını eksiltemiyor, lojistik desteğini kesemez bir terör örgütünün. Hani BBG evi gibi gözetleniyordu kandil!
 
Hepsini geçtim… Dağa çıkışlar, dağdan inip karakol basmalar nasıl bu kadar kolay olabilir? Sınır güvenliği nasıl sağlanıyor? Sınırlar boylarına elektrikli teller ve mayınlar döşen(e)miyor mu? Döşenemez mi veya?
 
BDP Grup Başkanvekili Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Şırnak'ta 8 askerin şehit edilmesi ile ilgili bir soruya, "Cenazeler niye geliyor sorusunu sormamak lazım. Savaşın olduğu yerde cenazeler gelir." cevabını verdi. Madem bu bir savaş, neden operasyonlar dursun diye çırpınıp durdular can korkusundan mı? Bu bir savaşsa elbette helikopterlerden, uçaklardan nasibini alacak askere pusu kuran sahte kahramanlarınız…
 
Akli selim düşünebilen her insan teröre “Hayır” diyebilmelidir. Çünkü terör kalleş bir aldatmacadır. Ekonomik güce sahip olan ve sosyal hedefleri olan dış mihraklar, kendilerine orta doğuda maşa tutmuşlardır. Kürt kanaat önderleri ve Kürt aileler kendi çocuklarının ölümünü istemiyorlarsa çocuklarının başkalarının canını almasını engellemelidirler. Bu şekilde kardeşlik içinde yaşamak söylemleri hayata geçebilir.  
 
Çünkü silahların gölgesinde kardeşlik bir kandırmacadır. Toplumun daha fazla bölünmemesi, arkadaşın arkadaşa sırt çevirmediği gerçek bir kardeşlik ortamı için terör örgütünün silahlara veda etmesi gerekmektedir. PKK eli kanlı bir terör örgütüdür. Bu kanı durdurmak için mücadele etmeyenler, terörün destekçisi ve örgütün işbirlikçisidir. Vicdanı olan her bireyin durup düşünmesi ve vicdan muhasebesi yapması için zaman geçiyor.
 
Terör bir devleti bölmeye, her gün can almaya devam ederken kimse bu sınırların korunması uğrana yemin ederek görev yapanların sessiz kalacağını düşünemez, düşünmemeli.
 
Terörü sadece askerin kurşunu bitiremez. Kürt ailelerine, siyasetçisine de çok büyük görev düşüyor. Fakat bizdeki sahte ve dönek demokratlarla ve Kürt siyasetini akan kan üzerine kuranlarla bu terör bitmez. Bu kesin.
 
Teröristi haklı gören, onu dağa kahraman gibi görenleredir lafım: Askere kurşun sıkanı kahraman görürseniz şehit askerin anası gibi akacaktır gözyaşlarınız.
Şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim. Mekânları cennet olsun.  
Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar