İki ilden kahreden haber: 5 evladımız şehit oldu

İki ilden kahreden haber: 5 evladımız şehit oldu

Siirt ve Hakkari'de yapılan saldırılarda 3 asker ve 2 polisimiz şehit oldu.

Terör örgütü PKK dün gece iki kentte saldırı düzenledi, 3 asker, 2 polis şehit oldu. Siirt'te zırhlı askeri aracın geçişi sırasında menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 asker şehit düştü. Hakkari'de ise polis kontrol noktasına bombalı araçla saldırı düzenlendi, 2 polis memuru şehit düştü.

SİİRT'TE HAİN SALDIRI: 3 ŞEHİT

Siirt'te PKK’lı teröristler askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada yaralı askerlerin bulunduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Çatışmanın yaşandığı bölgeye havadan ve karadan birlikler sevk edildi. Hain saldırıda üç asker şehit oldu, bir asker de yaralandı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Valilikten yapılan açıklamada, Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında, yeni Eruh yolu üzerinde Kayaboğaz köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi esnasında teröristlerce önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 askerin şehit olduğu belirtildi.

 Olay yerine jandarma özel hareket ve olay yeri inceleme timlerinin sevk edildiği ifade edilen açıklamada, teröristlerin yakalanması için başlatılan çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Hakkari'nin Depin Polis kontrol naktasına PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis memuru şehit oldu, 10 polis ve 1 sivil yaralandı.

Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis kontrol naktasınasaat 22.30 sıralarında PKK’lı teröristler bomballı araçla saldırıda bulundu. Şiddetli patlamanın ardından teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polislerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaşanan patlama ve çıkan çatışmada 1’i ağır 8 polis yaralandı. Ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polislerden 1’nin ameliyata alındığı, 3’nün ise ayakta tedavi edildiği belirtildi. Bu arada bölgeye sevk edilen çok sayıda güvenlik güçleri PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaralanan polislerden 2’si, kaldırıldıkları Hakkari Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Biri sivil, 10’u polis, 11 yaralanının ise hastanede tedavileri tevam ediyor. 

Bu arada, bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

DHA