Teröristlere anma töreni

Teröristlere anma töreni

Silahlı çatışmada öldürülen 12 PKK'lı teröristi böyle andılar...

Irak sınırından Türkiye'ye sızmaya çalışan ve çıkan silahlı çatışmada öldürülen 12 terörist için, bugün BDP'nin Ağrı'daki seçim bürosu açılışında saygı duruşunda bulunuldu.

BDP'liler, seçim bürosunun kapısına siyah bez üzerine '12 gülümüzü saygıyla anıyoruz' yazısını astı.

BDP'nin desteklediği Ağrı bağımsız milletvekili adayı Halil Aksoy, bugün yaklaşık 150 kişi ile birlikte Eski Van Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılışta dün öldürülen teröristler şehit olarak anıldı, güvenlik güçlerine 'hain' denildi.

12 GÜL

Seçim bürosuna siyah bez üzerine 12 gül yapıştırıldı ve '12 gülümüzü sayı ile anıyoruz' yazıldı.

Basın açıklamasını okuyan BDP Merkez ilçe Başkanı Hanifi Demir, "Daha 7 gün ünce anneler günüydü. Kürtler anneler gününü nasıl kutladılar hepimiz şahit olduk. Çünkü 7 Kürt genci Erdoğan hükümeti tarafından hunharca öldürülmüştür. PKK'nın eylemsizlik kararına rağmen bugün de 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı günüdür. Tekrardan bu bayramı da Kürtlere zehir ettiler. Evet, daha dün ateş etmeyen 12 Kürt gencini hunharca tekrardan katlettiler" dedi.

Ağrı bağımsız milletvekili adayı Halil Aksoy da Kürtçe başlayıp Türkçe devam etitği konuşmasında Ak Parti iktidarını eleştirdi.

BÖLGEDE GERGİNLİK ARTIYOR!

Çatışma bölgesinde bekletilen 8 cenazeyi almak için Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve BDP yöneticileri, kalabalık gruplarla sınıra doğru yürürken, bölgede üç günlük yas ilan eden örgütün çağrısı ile bazı il ve ilçelerde kepenkler açılmadı, araçlar kontak kapattı. Kalabalık gruplar da gösteriler yaptı.

screenshot006.20110516101012.jpg

OKUL BOYKOTU ÇAĞRISI

Öldürülen örgüt üyelerinden 4'ü Şırnak'a getirilirken 8'i ise operasyon bölgesinde bekletiliyor.

BDP'nin bölgedeki bazı parti binaları ile dikkat çeken yerlere siyah bez asıldı. Okulların boykot edilmesi için de çağrılar yapıldı. BDP'nin bir çok yerde düzenleyeceği şenlik ve etkinlikler iptal edildi. Cenaze törenleri ve sonrasında yaşanacak olaylara karşı güvenlik güçleri teyakuza geçirildi. Okul boykotu ve diğer eylemlerin önüne geçmek için kritik yerleşim birimlerine takviye güç sevkedildi.

Halen 3 cenazenin Yemişli, 5 cenazenin ise Ortaköy'de bekletildiği belirtiliyor. Cenazeleri almak için Emek Özgürlük Demokrasi Bloğu'nun Şırnak Milletvekili adayı Hasip Kaplan, çok sayıda BDP yöneticisi ve kalabalık gruplar, araç konvoyu ile dün Uludere'ye gitti. Buradan Yemişli'ye geçen Kaplan ve beraberindeki kalabalık grup bölgede önlem alan askerler tarafından engellendi.

Cenazeleri almak için sınırda bekleyen Kaplan, bölgede büyük bir tepki ve öfke seli oluştuğunu söyledi. Milliyet'e konuşan Kaplan, şunları söyledi: "Sınır hattında çok sayıda asker, tank, top var. Asker tank ve topları dizmiş atış yapıyor. Biz de çatışmanın olduğu bölgeye doğru gidiyoruz. Cenazeler epekarakolu civarında bekletiliyor. Cenazeleri devlet getiremiyorsa halk getirecek. Halk operasyon bölgesine doğru yürüyor. Biz de belediye başkanlarımız ve parti örgütlerimizle cenazelerin olduğu bölgeye doğru gidiyoruz. Halkın cenazeleri almasına engel olunmamalıdır. Üç günlük yas ilan edildi, halk müthiş öfkeli. Cenazeleri madem devlet almak istemiyorsa, biz alacağız."

Terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG, çatışmalarda ölen 5 örgüt mensubunun isimlerini açıklarken, çatışmalarda 5 askerin de şehit olduğunu ileri sürdü. Çatışmada yaşamını yitiren 5 örgüt mensubu, "Hakkari doğumlu Adem Aşkan, Bingöl doğumlu Abdulkadir Ay, Muş doğumlu Hanifi Aydın, Şırnak doğumlu Sami Piranoğlu ve Suriye'nin Afrin ilçesinden Xebatkar Afrin" olarak açıklandı.

"ÖFKEMİZİ SOKAĞA TAŞIRACAĞIZ"

PKK'lıların öldürülmesini protesto amacıyla Diyarbakır Valiliği önünde açıklama yapmak isteyen BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, DTK Sözcüsü Cemal Coşkun, BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar Leyla Zana, Şerafettin Elçi, Emine Ayna ve Altan Tan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile ilçe belediye başkanları polis barikatına takıldı. Valilik önünde açıklama yapılmasına izin verilmeyen BDP'liler ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Koçali, 12 PKK'lının öldürülmesine neden olan operasyona tepki göstererek, "Bu bir katliamdır, savaş suçudur. Öfkemizi sokağa taşıracağız" dedi.