Teröristlere ev ev operasyon

Teröristlere ev ev operasyon

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde önceki gün iki askerin şehit olması üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde önceki gün bir astsubay ve bir uzman çavuşun, görevlerine gitmek için evden çıktıkları sırada şehit edilmesinin ardından, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Dün sabah 07.00'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle özel harekat timleri ve komandolar, Konak, Mescid ve Tekel mahallerinde hendekleri kapatıp teröristleri yakalamak için operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada, 2 YDG-H'li öldürüldü. Olaylarda 2 sivil hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. İlçedeki bir YİBO'ya ve camiye de teröristlerin attığı roket isabet etti. Helikopterler ve tankların da desteğiyle operasyonu genişleten güvenlik güçleri, kırsal alandan uzun namlulu silahlarla ateş açan 17 teröristi de öldürdü. Çatışmaların sürdüğü ilçede hâkim tepelere komandolar yerleştirildi.

6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapılan operasyonlarda da 1 kadın terörist öldürüldü. 19 kişi gözaltına alındı. Van Özalp'ta ise bir ihbar üzerine olay yerine giden jandarmaya PKK'lılar ateş açtı. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 3'ü yaralı ele geçirildi. Teröristlere canlı kalkan olan 50 kişilik gruptan, aralarında Özalp Belediye Başkanı H.B., Yardımcısı O.B. ve meclis üyesi M.K.H.'nin da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde zırhlı polis aracına roketatarla saldırı düzenlendi. Çatışmada 2 terörist öldürüldü. Siirt'e bağlı Köprübaşı köyü kırsalında eylem hazırlığındaki PKK'lılardan 2'si öldürüldü, 1 terörist sağ ele geçirildi.

KAYMAKAMA SUİKAST GİRİŞİMİ

Bitlis'in Güroymak ilçe Kaymakamı Muharrem Eligül'ün makam aracının altına uzaktan kumandalı bomba bırakıldı. Eligül'ün tam araca bineceği sırada fark edilen bomba imha edildi. Genelkurmay 25 Eylül'de Kuzey Irak'ın GARA bölgesinde PKK'ya yönelik hava harekatında 13 ayrı sığınak ve barınağın vurulduğunu açıkladı. Operasyonda 35 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Diyarbakır Bismil'de PKK'lılara ait 10 el yapımı bomba toprağa gömülü halde bulundu. Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristler hastanaye giden ana yoldaki menfeze yerleştirdikleri bombayı patlattı. Giresun'un Tirebolu ilçesinde jandarma trafik timlerine yapılan saldırıda bir uzman çavuş yaralandı. Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeyse çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüs devrildi, 10 kişi yaralandı.

NUSAYBİN TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENECEK

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin ilçesinde kamu düzenini sağlamak, kazılan hendeklerle yerleştirilen patlayıcıları ortadan kaldırıp vatandaşın yaşama hakkını ihlal eden terörist unsurları temizlemek için operasyon yapacaklarını söyledi. Koçak, "Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı ikinci bir duyuruya kadar devam edecek. Teröristlerden ilçemizin temizlenmesi için vatandaşımızın talebi var. İnşallah en kısa sürede bunu gerçekleştirip vatandaşımızı esenliğe ulaştıracağız. Kamu hizmetlerine erişimde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için tüm tedbirleri aldık" dedi.