Teröristlerin saldırdığı bir kişi şehit oldu !

Teröristlerin saldırdığı bir kişi şehit oldu !

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü sınırları içindeki Yaşmaklı Barajı'nda yaşanan saldırıda ağır yaralanan Adil Bülbül şehit oldu.

Olayın ardından ilk olarak Doğankent Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan ardından da Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne sevk edilen ve burada ameliyata alınan Bülbül’ün ameliyat sonrası akşam 22.30 sıralarında kalbi durdu.

Bölücü terör örgütü elemanlarının HES’e bomba düzeneği yerleştirme çalışmaları sırasında Mehmet Ali Kara’nın sürdüğü arazi tipi pikapla baraj gövdesinin üzerinden geçen Bülbül, bu sırada gövdedeki bomba düzeneği ve kabloları tespit etmiş olay yerinden ayrılırken teröristlerin silahlı saldırısına maruz kalmıştı.

Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat’ın da damadı olan Bülbül’ün eşinin de 5,5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Vali Karahan, aile ile görüşerek baş sağlığı diledi. Hastanede olaya ilişkin son durumu değerlendiren bir açıklama yapan Karahan, askerin şuan bölgede olduğunu ve operasyonun devam ettiğini söyledi.

Karahan, “Sabah ilimizde bildiğiniz gibi bir olay oldu. Doğankent ilçemize yakın Yaşmaklı’nın sınır olduğu noktada arıza sebebiyle oraya giden HES görevlileri teknisyen arkadaşlar orada bir bomba düzeneğinin olduğunu fark ederek oradan kaçmaya çalıştılar ancak saldırıya uğradılar. Yaralı olarak önce Tirebolu’ya sonra Giresun Devlet Hastanesine intikal ettirilen Adil Bülbül isimli arkadaşımız ameliyat sonucu maalesef rahmetli oldu. Şuan otopsi işlemleri devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"Bizim değerlendirmemiz, olay bölgede bir hareketlenme çabasında olan terör örgütü elemanlarının faaliyetiydi" diyen Karahan, "Takip ve operasyonlarımız devam ediyor. Ekiplerimiz hali hazırda oradalar. Timlerimiz görev başındalar. Bu eylemi yapan teröristleri kısa zamanda yakalayıp şehidimizin intikamını almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu

Saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederek şehit düşen Adil Bülbül’ün işlemlerinin ardından memleketi Gümüşhane’ye gönderileceği öğrenildi.

Teröristlerin saldırdığı bir kişi şehit oldu !