Teröristlerle masa başı pazarlık yapıyorlar !

Teröristlerle masa başı pazarlık yapıyorlar !

Ekmeleddin İhsanoğlu, katıldığı bir iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, katıldığı bir iftar programında Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok büyük sıkıntılı günler yaşadığını belirtti.

Gençlerin şehit edildiğini ve bunu yapan teröristlerin yanına kaldığını belirten İhsanoğlu, “Bugün bizim insanlarımız, şoförlerimiz, diplomatlarımız ve bürokratlarımız rehin tutuluyor. Ve bunları kurtarmak için hiçbir şey yapılmıyor. Bunları kurtarmak için teröristlerle oturup masa başında anlaşmalar yapılıyor.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Esenler İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katılan cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, gündemle ilgili açıklamalar yaptı. İftar programına TBMM Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener de katıldı.

İftar programının ardından bir konuşma yapan İhsanoğlu, Türkiye’nin, bu mübarek günlerde büyük sıkıntılı günlerden geçtiğini belirtti. İç politikada kutuplaşmaların, dışarıda ise itibarsızlaşmanın yaşandığını dile getiren İhsanoğlu, “Sevgili kardeşlerim, Türkiye, bu aziz ve mübarek günlerde çok büyük sıkıntılı günlerden geçiyor. içerde huzursuzluk zıtlaşma bölünme tehlikeleri kutuplaşma, dışarıda ise Türkiye itibarsızlaştırma ile karşı karşıya. Dün 3 evladımızı şehit aldık. Gençlerimizi şehit edenlerin yanlarına kar kaldı. Teröristler yakalanamıyor. Bayrakları indirenler kaçıyorlar ama arkalarından nutuk atılıyor, hiç bir şey yapılmıyor. Türkiye böyle bir sıkıntılı günleri bir daha yaşamak istemiyor. Milli birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyor. Bu cumhurbaşkanlığı seçiminde birlik ve beraberlik, bütünlüğünü koruyacak olan adaydan yana olacaktır.” şeklinde konuştu.

‘TERÖRİSTLERLE MASA BAŞI ANLAŞMA YAPIYORLAR’

Türkiye’nin bugün rehin alınan diplomatları, bürokratları ve şoförleri olduğuna dikkat çeken İhsanoğlu, “Türkiye’yi bölmek ve ayrıştırmak için yarışanların önüne set çekilecektir. Türkiye’nin dışarıdaki itibarını, komşularıyla olan münasebetlerini düzeltecek bir insana ihtiyaç vardır. Bugün Türkiye’de bizim insanlarımız, şoförlerimiz, diplomatlarımız ve bürokratlarımız rehin tutuluyor. Ve bunları kurtarmak için hiçbir şey yapılmıyor. Bunları kurtarmak için teröristlerle oturup masa başında anlaşmalar yapılıyor. Suriyeli, Iraklı Kerküklü ve Teleferli kardeşlerimiz mağdur. Kaçan kardeşlerimiz 50 derece sıcakta susuz, yemeksiz ve barınaksız yaşıyorlar. BM’nin, Kürtler için yaptıklarını biz neden Türkmenler için talep etmiyoruz? Neden güvenli bölgeler oluşturmuyoruz? Bu kardeşlerimize neden kapılarımızı açmıyoruz? Biz her yerde insanlık için gayret eden millet olarak neden Türkmenlerle ilgilenmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, iftar programının ardından yöresel sergilerin bulunduğu alana geçerek vatandaşlarla sohbet edip çay içti. Burada bir dizi incelemele