Terörle Mücadele Polisleri, Avukatın Açıklamasına Müdahale Etti

Terörle Mücadele Polisleri, Avukatın Açıklamasına Müdahale Etti

Van merkezli olarak polislere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan polislerin avukatı Av.

Van merkezli olarak polislere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan polislerin avukatı Av. Reşat Bozkurt, Van Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Terörle Mücadele Şube polisleri, avukat Reşat Bozkurt'a açıklama esnasında müdahale etti. Müdahale altında açıklamasını tamamlayamayan Bozkurt, açıklamasını başka yerde bitirmek zorunda kaldı.

Van merkezli 8 ilde yapılan operasyonlarda sabah saatlerinde gözaltına alınan polislerin avukatı Avukat Reşat Bozkurt basın açıklaması yaptı. Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi önünde açıklama yapan avukat Bozkurt ve basın mensupları polislerin müdahalesine maruz kaldı. Açıklamanın emniyet binasının gözükmeyeceği şeklinde yapılmasını isteyen polislerle, avukat ve basın mensupları arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından avukat Bozkurt emniyet binasından daha uzak bir alanda açıklamasını tamamlamak zorunda bırakıldı.

Bozkurt yaptığı açıklamada, müvekkillerinin yürütülen soruşturma ile ilgili olarak ifade vermek istediklerini geçen hafta Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile ilettiklerini, bu taleplerini iki kez yinelediklerini fakat taleplerinin kabul edilmediğini ve operasyonun algı oluşturmak için yapıldığını söyledi.

Birçok ilde yapılan algı operasyonlarının bir yenisin de Van'da yapıldığını belirten Av. Bozkurt, "Müvekkillerim görev yaptıkları 2010-2014 yılları arasında yapmış oldukları başarılı çalışmalarla Türkiye tarihinde rekor sayılan miktarlarda uyuşturucu yakalamışlardır. Bugün başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerimizde her gün bir gencimizin uyuşturucu komasına girdiği haberleri gündemi meşgul etmektedir. Gelin görün ki Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren IŞİD terör örgütüne yönelik operasyondan sonra dağıtılan ve her biri sürgüne gönderilen müvekkillerimizin uyuşturucu kaçakçılarını takip ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınmaları vicdanları bir kez daha yaralamıştır." dedi.

''UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI YAPAN KİŞİLERİ NEDEN DİNLEDİNİZ?'

"Müvekkillerim, İŞID-El Kaide terör örgütüne karşı 14 ocak 2014 tarihinde başarılı bir operasyona imza atmışlardı." diyen Av. Bozkurt, "El Kaide-İŞİD'in Kobani ve Kuzey Irak sorumlularını yakalamışlar ve cezaevine göndermişlerdi. Belli ki bu operasyon İŞİD'i militan ve mühimmat olarak besleyen grupları oldukça rahatsız etmiştir. O dönem bu operasyonu yapan tüm polislerin görev yerleri değiştirildi. Bununla da yetinilmedi yapılan operasyon ile ilgili idari soruşturma açıldı ve dosya didik didik edilmesine rağmen hiçbir hukuksuzluk bulunamadı. Şimdi o dönem İŞİD-El Kaide operasyonunu yapan müvekkillerimiz "Uyuşturucu kaçakçılığı yapan kişileri neden dinlediniz?" gibi komik gerekçelerle göz altına alınmışlardır. Kaderin bir cilvesidir ki müvekkillerimiz polis disiplin kurulunda kaçakçıları neden dinlediniz diye sorguya çekilirken aynı günlerde Van'dan 220 kg. uyuşturucuyu İstanbul'a götüren bir polis Nevşehir ilinde yakalanmıştı. Bugün kuryelik yapan polisler değil, uyuşturucu ve İŞİD terör örgütüyle mücadele eden polisler gözaltına alınıyor." ifadelerini kullandı.

'POLİSLERİN VERİLEMEYECEK HİÇBİR HESAPLARI YOKTUR. YAPTIKLARININ HESABINI VEREMEYECEKLER DÜŞÜNSÜN'

Bozkurt açıklamasına şu şekilde devam etti: "Cumhuriyet Savcısına "müvekkillerimiz ifade vermeye hazırdır çağırmanız durumunda ifadelerini verecektir" beyanı ile müvekkillerimizin adres ve telefonlarını vermemize rağmen bu insanlara bugün burada bir kaçak gibi gözaltı kararı verilmesini yüce milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Maalesef dosya savcısı kendisine verilen talimatlardan dolayı olsa gerek hukuk dışı bir algı operasyonu yapmayı tercih etmiştir. Buradan tüm kamuoyuna duyuruyoruz ki müvekkillerimiz günlerdir bu operasyonu bilmelerine rağmen ne kaçma ne de başka bir yönteme başvurma ihtiyacı hissetmiştir. Alınları ak ve başları dik olarak hesap vermeye gelmişlerdir. Çünkü kendilerinin verilemeyecek hiçbir hesapları yoktur. Yaptıklarının hesabını veremeyecekler düşünsün."

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı