Ters kelepçede bomba iddia !

Ters kelepçede bomba iddia !

Paralel yapı operasyonunda gözaltına alınan müdürlerin polislerden kelepçeyi özellikle takmalarını istediği ve tutanak tuturduğu iddia edildi.

'Paralel yapı'ya yönelik iki ayrı soruşturmada gözaltına alınan 105 polisin emniyetteki işlemleri sürerken, akıllardaki en net fotoğraf elleri kelepçeli polislerdi. Star Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre, müdürler polislerden kelepçeyi takmalarını özellikle istedi ve tutanak tutturdu.

Star Gazetesi'nden Helin Şahin'in haberine göre; İstanbul Emniyeti eski TEM Müdürü Yurt Atayün kendilerini gözaltına almayan gelen kolluk görevlilerine “Beni arkadan kelepçeleyin, bunu da tutanağa yazın” dediği iddia edilirken, İstihbarat eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer de kameralara kelepçeli ellerini göstererek mağdur gibi görünmeye çalıştığı ifade edildi.

Yılmazer’den sloganlı direniş!

İstanbul İstihbarat Şubesi eski Müdürü olan ve gazeteci Hrant Dink cinayetinin şüphelileri arasında bulunan Ali Fuat Yılmazer, sağlık kontrolünden çıkartılırken kelepçeli ellerini kameralara gösterdi.

Yılmazer, susma hakkını kullandı ancak kameralara kelepçeli ellerini göstererek konuştu. Yılmazer, hastane çıkışında kelepçelenmiş ellerini havaya kaldırıp, gazetecilere bağırdı, görevli polisler, Yılmazer’i arabaya bindirebilmek için sık sık “Müdürüm lütfen” uyarısı yaptı. Ancak Yılmazer konuşmasına “Ne güzel polislik. Şov yapın kardeşim kameralara. Şov yapıyorsunuz ya. Poz verseniz ya” sözleriyle devam etti.

Atayün’ün de kelepçeliydi

İstanbul Terörle Mücadele ESKİ Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de meslektaşı Yılmazer gibi kolluk görevlilerine “Benim ellerimi arkadan kelepçeleyin ve bunu tutanağa geçirin” dediği ileri sürüldü.

Atayün sağlık kontrolü için getirildiği hastane girişinde, “Kimin ülkemizde operasyon yaptığı çok net görülüyor” derken, kelepçelerini göstererek hastane çıkışında da “Sistematik olarak psikolojik işkence yapılmaktadır. Teslim olduk arkadan kelepçelediler “ diye bağırdı. Atayün dün arkadan kelepçelenmesine ilişkin suç duyurusunda bulunup, haklarının gözaltına alındıktan 2 saat sonra okunduğunu iddia etti.

Kelepçesiz girdi kelepçeli çıktı

İstanbul TEM Şubesi’nin eski müdürü Ömer Köse. Operasyon sabahı sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Köse, kelepçesiz girdiği hastanede kendisine refakat eden polislere “Beni kelepçeleyin” dedi. Köse, gazetecileri görünce de ellerindeki kelepçeleri gösterdi.

Başdağ’ın ‘tişörtlük’ pozu

İstanbul Eski Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürü Hayati Başdağ. Sağlık kontrolü için hastaneye getirildiği sırada Başdağ, kelepçeli ellerini kaldırarak içeriye girdi. Başdağ, hastane çıkışında da ellerine kaldırdı ve “Haram lokma yemedim. En ufak kanun dışı hiçbir işim yok” dedi. Başdağ’ın bu pozu ve sözlerinin 24 saat geçmeden tişört haline getirilip sosyal medyadan yayılması ise dikkat çekti.