Thy’den Kesentaş’a Kırtasiye Yardımı

Thy’den Kesentaş’a Kırtasiye Yardımı

Türk Hava Yolları Kurumu Diyarbakır personeli, eğitime destek kampanyası çerçevesinde başlattıkları çalışma ile aralarında para toplayarak Ergani merkeze bağlı Kesentaş Köyü İlkokulu öğrencilerine 4 adet bilgisayar ve 80 kişilik kırtasiye malzemesi bağışl

- Türk Hava Yolları Kurumu Diyarbakır personeli, eğitime destek kampanyası çerçevesinde başlattıkları çalışma ile aralarında para toplayarak Ergani merkeze bağlı Kesentaş Köyü İlkokulu öğrencilerine 4 adet bilgisayar ve 80 kişilik kırtasiye malzemesi bağışladı.

Yürütülen kampanyaya ilişkin bilgi veren Türk Hava Yolları Kurumu Diyarbakır Şubesi'nde görevli uzman Suna Kopmaz, gönüllülük çalışmaları yapmak isteyen arkadaşlarla bir araya gelerek çeşitli projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Kopmaz, "Bu projeler çerçevesinde, şimdi de Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde 100 köy okuluna eğitim araç gereçlerini içeren kırtasiye malzemesi dağıtıyoruz. Kurum içerisinde gönüllü arkadaşlarımız arasında topladığımız paralarla malzemeler satın aldık. Şimdi de bu malzemeleri kamyonlarla ilçeleri ve köyleri gezerek dağıtıyoruz. Ergani’deki durağımız Kesentaş İlkokulu'na 4 adet bilgisayar ve 80 kişilik kırtasiye malzemesi bağışlıyoruz" dedi.

Kampanya çerçevesinde Kesentaş köyünde kırtasiye malzemelerinin dağıtım törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ise duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Türk Hava Yolları Kurumu Diyarbakır Şubesi çalışanları kendi aralarında topladıkları paralarla kırtasiye malzemelerini yardım olarak çeşitli ilçelere ve köylere dağıtıyorlar. İlçemizde de Kesentaş İlkokulu'nda bu çalışma yürütülüyor. Yardım çalışmalarından dolayı projenin yürütülmesine öncülük eden başta Suna Hanım olmak üzere bu anlamlı çalışmada emeği geçen tüm personellerine, yardımların buraya ulaşmasında emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürümüz Adnan Hurata ve İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ebubekir Ekin’e şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.