''TİB cemaate, MİT AKP’ye verildi...''

''TİB cemaate, MİT AKP’ye verildi...''

CHP’li Aksünger, devlet kurumlarının nasıl paylaşıldığını anlattı.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger bu iddiayı gündeme getirdi ve ekledi: AKP, cemaat, derin devlet, bütün bu süreci işbirliği içinde yürüttü..

Meclis’te, 12 Şubat 2013’te kurulan yasadışı dinlemelerle ilgili araştırma komisyonunda görev yapan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Birgün gazetesine konuşan Aksünger, yasadışı dinleme iddialarına rağmen komisyonun ancak cemaatle başlayan kavgadan sonra kurulabildiğini iddia etti.

Ancak sonraki süreçte, “Cemaatle barışma beklentisi ya da işin ucunun iktidara uzanacağı” kaygısıyla ‘ipe un serildiğini’ öne sürdü. CHP’li Erdal Aksünger’in değerlendirmeleri satır başlarıyla şöyle:
Ses çıkarmadılar: Türkiye’de yasadışı dinlemeyi devletin imkanlarını kullanmadan yapmak mümkün değil. İktidarı paylaşanların etkin olduğunu kurumlarda yaptıkları suiistimaller vardı. Bugün kendi aleyhlerine bir durum ortaya çıktığı için ‘Yasadışı dinlemeler yapıldı’ diye şikayetçi olanlar, geçmiş dönemde yapılanlara ses çıkarmıyorlardı.

MİT denetime açılmalı

Aslında AKP, cemaatle barışma beklentisiyle mi yoksa arka planda ucunun kendilerine dokunacağını gördüğü için mi komisyon çalışmalarını işlevsiz hale getirdi bilmiyorum. Erdoğan’ın arka bahçesi MİT, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı da (TİB) yönetmeye başladı. Başbakan’ın da ‘TİB’e gerek yok MİT onun yaptığını yapıyor zaten’ diye açıklaması bir itiraftır. MİT denetime açık bir kurum değil. Bunları, TİB’de ne yapsalar, nüfuz edemediklerini fark ettikleri için alternatif arayışla yapıyorlar.