Tıbbi poşetlerden esrar çıktı

Tıbbi poşetlerden esrar çıktı

Şüphelendikleri otomobilde arama yapan ekipler 90 kilo esrar buldu.

Sivas'ın Gürün ilçesinde uygulama yapan polis ekipleri, şüphelendikleri bir otomobilde yaptıkları aramada, tıbbi atık poşetleri içerisinde yaklaşık 90 kilo esrar ele geçirdi.

Araçtaki şüphelinin borcu yüzünden 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve sahte kimlik kullandığı da ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Gürün İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimler, Malatya-Kayseri yolunda uygulama yaptı. Yapılan uygulamalar sırasında durdurulan 34 BEH 51 plakalı otomobilin sürücüsü şüpheli tavırlar sergileyerek, tıbbi atık taşıdığını söyledi. Şüphelenen polisler ise şahsın kimliğini istedi. Kimlik yerine ehliyetini veren şahsın şüpheli hareketlere devam etmesi üzerine, araçta arama yapıldı. Yapılan aramada tıbbi atık poşetleri içerisinde satışa hazır 90 kilo esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli Metin B.'nin kullandığı ehliyetin de başka birine ait olduğu ortaya çıkarken, borcunu ödemediği için kesinleşmiş 3 ay hapis cezasının olduğu da belirlendi.

Sahte kimlik kullanmak ve uyuşturucu ticareti yapmak suçundan adliyeye sevk edilen şüpheli Metin B. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, şüphelinin bankaya olan borcunu ödemek için uyuşturucuyu taşıdığını söylediği öğrenildi.