TİB'te deprem ! İhbar mektubu ortalığı karıştırdı

TİB'te deprem ! İhbar mektubu ortalığı karıştırdı

TİB çalışanı olduğunu belirten bir kişinin çok sayıda gazeteciye gönderdiği ihbar mektubunda çarpıcı iddia ortaya atıldı

İB çalışanı olduğunu belirten bir kişinin çok sayıda gazeteciye gönderdiği ihbar mektubunda çarpıcı iddia ortaya atıldı. Mektuba göre, TİB'in dinleme listesine eklenen 2 bin kritik isim 'dinlendi sonra da kayıtları silindi' gibi gösterilecek; olay 'paralel yapı dinledi' şeklinde medyaya servis edilecekti.

Zaman gazetesinden Bayram Kaya'nın haberine göre kendisini Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) çalışanı olarak tanıtan bir kişi tarafından basın kuruluşlarına e-mail yoluyla gönderilen ihbar mektubunda Gülen cemaatine karşı delil bulunamayınca TİB’de suç üretildiği, TİB Başkanlığı’na Cemalettin Çelik’in atanmasının ardından kurumda geniş kapsamlı tasfiyeye gidildiği, yeni gelenlerden kurulan bir özel ekibe her türlü yetkinin verildiği iddia edildi.

Haberde bahsi geçen isimsiz bir kişi tarafından gönderilen mail ise şöyle: 

“Bu maili uzun bir zamandır yaşadığım vicdan azabının neticesinde gönderiyorum. Artık son günlerde rüyalarıma giren, haksızlıklara yol açacak bir işin içerisinde olmak istemiyorum. Ayrıca bu maili yazarken de korktuğumu belirtmek isterim.
3 ayı aşkın bir süredir TİB’de gece gündüz ya da hafta sonu demeden yoğun bir şeklide çalışıyoruz. Bu ekibin içerisinde yer alırken vatanıma ve devletime önemli bir hizmet yaptığımı sanıyordum. Başbakanımızı çok seven biriyim. 17 Aralıkla beraber başlayan süreçte Başbakanımıza büyük bir haksızlık ve ülkemize de büyük bir komplo yapıldığına inanıyorum. Bana son dönemde verilen görevleri de bu büyük komploya engel olma düşüncesiyle kabul etmiştim. Ancak burada yaptığımız şeylerin nereye doğru gittiğini görmeye başlayınca, en az 17 Aralık komplosu kadar büyük yeni bir komplonun ve kul hakkına giren büyük bir vebalin içerisinde olduğumu anladım.
Basına da yansıdığı gibi 17 Aralık sonrasında TİB başkanlığına MİT kökenli Cemalettin Çelik atandı. Cemalettin başkanımız göreve başladıktan kısa bir süre sonra daire başkanlarını değiştirmişti. Ondan sonra da kurumdaki koordinatörlerin büyük bir bölümü gönderildi. Bizimle birlikte gelenlerden özel bir ekip oluşturuldu. Bizim ekip her türlü yetkiye sahipti. Fakat MİT’ten geldikleri söylenen kişiler de bu süreçte kuruma gelip gitmeye başladılar, özellikle dinlemenin yapıldığı Bilgi Sistemleri Dairesindeki odalara gece gündüz kartsız girip çıkıyorlardı. Birkaç hafta sonra bu insanlar bizim de yer aldığımız mesai sonrası çalışmalarında ve özel yaptığımız toplantılara da katılmaya başladılar. MİT’ten gelen mühendislere sistemde çok geniş erişim yetkileri tanındı, hiçbir TİB personelinde olmayan yetkilerdi bunlar.
Bizim bütün amacımız paralel yapının Başbakanımız ve Ak Parti hakkında TİB’de yapıldığına inandığımız hukuksuz dinlemeleri ortaya çıkarmaktı. Ne kadar yoğun çalışırsak çalışalım baktığımız bölümlerde dinlemelerle ilgili bir şey bulamadık. Hatta görevden alınan daire başkanlarının kullandıkları bilgisayarlar MİT’e gönderildi. Bu bilgisayarlarda bir şey bulunabilir mi diye bakmışlar. Cemalettin Başkanımız akşam mesailerinde yanımıza gelip hala niye bir şey bulamadınız diye bizlere ciddi baskı uygulamaya başladı. Ve sonunda bir akşam benimde içinde bulunduğum birkaç arkadaşı toplantı odasına çağırdı. Bize kaç akşamdır kızan başkanımız çok değişmişti. Önce bize güzel iltifatlar etti. Ve sonra dedi ki “Arkadaşlar biliyorum çalışıyorsunuz ama neticeye ulaşamadık. Ama şundan emin olun ben adım gibi biliyorum ki bu paralelciler burada başbakanımız aleyhine her türlü pisliği yaptılar. Şu an bir savaştayız normal zamanda olmayan bazı şeyler savaş durumunda müsaade edilmiştir. Bunlar yaptıkları pislikleri büyük ihtimalle sildiler. Peki biz ne yapacağız? Size vereceğim listeyi, eski dinlenen numaralar gibi sisteme gireceksiniz. Hatta bunları direkt koymayalım, sanki silinmiş gibi olsun bizde bulmuş olalım.”
Bu maili atmadan önceki günlerde kaç gecedir uyumuyoruz. Bize gelen listeleri sisteme girdik. Eski tarihte bazı imeiler girdik daha sonra bu kayıtları sonradan bulunabilecek şekilde sildik. Bu işi yaparken içimde ciddi bir vicdan azabı başladı. Biz bir haksızlığa engel olacağız diye başlamıştık. Ama gelinen noktada pek çok masum insanın üzerine atılacak büyük bir iftira için kullanıldığımızı fark ettim.
Bana ve arkadaşlarıma verilen listede 2000'e yakın imei var. Listede üst rütbeli askerlerden meşhur gazetecilere, yüksek yargıdan siyasetçilere kadar pek çok isim var. Cemalettin başkan bir gece bir keresinde dedi ki bu operasyonu patlatınca milletin her kesimi bu paralelcilere lanet okuyacak. İşte o zaman anladım ki büyük bir oyunun içerisindeyiz. 2 gün önce beraber çalıştığımız bir arkadaş “birkaç güne kadar bomba patlayacak” dedi. Hatta kurumda bulunan Başbakanlık müfettişleri ve işin medya ayağı ayarlanmış. Müfettişler bizim hazırladığımız dinleme kayıtlarını sanki kendileri bulmuş gibi savcılığa vereceklermiş. Yüksel Yılmaz ve Osman Bolat isimli müfettişler bu işi yapmaya çok heveslilermiş. Birkaç güne kadar düğmeye basılacak, paralel yapı yüzlerce kişi dinlenmiş, bu işi de TİB’de yapmış diye yaygara koparılacak. Bana günlerdir vicdan azabı çektiren bu planı Allah’tan korkan biri olduğum için sizle paylaşıyorum. Şu ana kadar yaptıklarım affedilir mi bilmiyorum. Ama en azından bu kirli oyunu haber vererek vicdanımı birazcık olsun rahatlatmak istiyorum. Ben bu maili göndermekle üzerime düşeni yaptım. Gerisi size ait. Samimiyetime inanıyorsanız yayınlarsınız…”