TİKA, Cevizcan Üniversitesi Türkoloji Bölümünü yeni binaya kavuşturuyor

TİKA, Cevizcan Üniversitesi Türkoloji Bölümünü yeni binaya kavuşturuyor

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı (Türkoloji) Bölümü'ne 8 derslikli yeni...

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı (Türkoloji) Bölümü'ne 8 derslikli yeni bina yaptırıyor.

Üniversite kampüsünde 600 metrekarelik kapalı alana sahip bina, 7 derslik, idari odalar, bilgisayar laboratuvarı ve kütüphaneden oluşuyor.

TİKA Afganistan Masa Sorumlusu Yeşim Baktır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA olarak Afganistan'da 2004 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Afganistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok derin olduğunu ve iki ülke arasında ciddi kardeşlik bağının bulunduğunu ifade eden Baktır, bu nedenle Afganistan genelinde her alanda birçok proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

Baktır, ''Biz diğer teknik yardım kuruluşlarından farklı olarak kendimiz proje üretmiyoruz, talep neyse onu gerçekleştiriyoruz, böylece projeler hedefine ulaşıyor'' dedi.

Ülkenin kuzeyinde birkaç ay önce inşaatına başlanan Türkoloji binasının da bitmek üzere olduğunu söyleyen Baktır, Afganistan'ın kuzeyinde 5 hastane işlettiklerini de vurguladı.

Baktır, Afganistan'ın geleceğinin aydınlık olacağına ve Afgan halkının da güzel günlere kavuşacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Söz konusu bina, Türkçe'nin yanı sıra Özbekçe ve Türkmence bölümlerine de hizmet verecek.