TIME için tek aday Erdoğan

TIME için tek aday Erdoğan

TIME yılın kişisi anketinde Türkiye'den 1 kişi var.

ABD merkezli Time Dergisi'nin düzenlediği "Yılın Kişisi" listesinde bu yılki adaylar açıklandı. Siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından pek çok ismin bulunduğu liste için oy verme süresi 6 Aralık gecesi saat 23.59'da sona erecek. 2014 yılının kişisi, 10 Aralık'ta açıklanacak.

ABD'nin dünyaca ünlü haber dergisi Time, 'Yılın kişisi' anketini başlattı. Her yıl yapılan anket sonuçları kamuoyuna açıklanırken Yılın Kişisi oyların yanı sıra dergi editörlerinin tercihi ile seçiliyor. ABD'li dergisinin başlattığı ankette siyasetçi, bilim insanı, oyuncu terör örgütü lideri gibi farklı kategorilerde 50 kişi yer alıyor.

ERDOĞAN DA LİSTEDE

Posta'da yer alan habere göre, listede, Türkiye'den tek bir isim var. Geçtiğimiz yıllarda da Time'ın 'Yılın Kişisi kim olmalı?' anketinde ismi yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, listede 39'uncu sırada yer alıyor. Time'da Erdoğan için kaleme alınan tanıtım yazısında Başbakanlığı'nın son yıllarında yaşanan hükümet karşıtı gösterilere rağmen Türkiye'de halkın seçtiği ilk Başkan olarak tarihe geçtiği belirtiliyor.

ZİRVEDE HİNDİSTAN BAŞBAKANI VAR

26 Kasım 2014 tarihi ve saat 16.07 itibariyle Time anketinin zirvesinde yüzde 12.1 oyla Hindistan Başbakanı Narendra Modi geliyor. 2014 Hint genel seçimlerinde belirleyici bir zafer ile Bharatiya Janata Partisi lideri olduktan sonra Hindistan Başbakanı olan Hintli politikacı Modi, Time anketinde açık ara önde.

PUTİN, OBAMA'YA FARK ATTI

Listenin ikinci sırasında ise bir kişi değil, bir grup yer alıyor. Ferguson Protestocuları ankette yüzde 7.7 oy alırken Rusya lideri Putin ankette ABD Başkanı Obama'ya açık ara fark attı. Putin şu ana kadar kullanılan oylarla yüzde 6.4 rakamına ulaşırken ABD Başkanı Obama'nın aldığı oy oranı ise yüzde 2.3 oldu. Almanya Şansölyesi Merkel ise listede 17. sırada yer aldı.

IŞİD LİDERİ DE LİSTEDE

Ankette, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve IŞİD lideri Bağdadi de yer alıyor.

Time'ın hazırladığı ankete katılım 6 Aralık gecesi saat 23.59'da sona eriyor. Yılın Kişisi anketini kazanan ise 10 Aralık tarihinde ilan edilecek.