Tıp Öğrencilerinden Kontrolümdesin Şekerim Ölçümü

Tıp Öğrencilerinden Kontrolümdesin Şekerim Ölçümü

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) üyeleri, ‘Kontrolümdesin Şekerim’ kampanyası kapsamında Kayserililerin şekerini ölçtü.Bir alışveriş merkezinde stant kuran TURKMSIC öğrencileri, Dünya Diyabet Günü...

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) üyeleri, ‘Kontrolümdesin Şekerim’ kampanyası kapsamında Kayserililerin şekerini ölçtü.

Bir alışveriş merkezinde stant kuran TURKMSIC öğrencileri, Dünya Diyabet Günü dolayısıyla, halka broşür dağıtıp diyabetle ilgili bilgiler verdi. Ücretsiz olarak Kayseri halkının şeker değerlerini ölçmek ve diyabete karşı farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyleyen, TURKMSIC Halk sağlığı Çalışma Kolu Direktörü Tansu Livtopuz, “Erciyes Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği olarak Dünya Diyabet Gününde, ‘Kontrolümdesin Şekerim’ kampanyasını başlatarak, Kayseri Halkını diyabete karşı bilgilendirmek, ücretsiz şeker ölçümü ile şeker değerlerini belirlemeyi amaçlıyoruz. 100 kişilik tıp öğrencilerinden oluşan ve bu konuda eğitim almış arkadaşlarımızla belirli aralıklarla görev alıyoruz” dedi.

Bilgi almak isteyen herkese yardım ettiklerini belirten Livtopuz, "Amacımız, bir nebze de olsa, diyabet konusunda farkındalık yaratmaktır. Bize, bu çalışmamızda yardımcı olan ve malzeme konusunda desteklerini esirgemeyen, Erciyes Üniversitesi’ne de teşekkür ederiz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI