Tiyatro sanatçısı Hürmüzlü için Küçük Tiyatroda tören düzenlenecek

Tiyatro sanatçısı Hürmüzlü için Küçük Tiyatroda      tören düzenlenecek

ANKARA Tiyatro sanatçısı İsmet Hürmüzlü, Küçük Tiyatro'da düzenlenecek törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

ANKARA Tiyatro sanatçısı İsmet Hürmüzlü, Küçük Tiyatro'da düzenlenecek törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 1969 yılından beri Devlet Tiyatroları'nda görev yapan ve dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Hürmüzlü için Küçük Tiyatro'da, yarın saat 13.00'te tören düzenleneceği belirtildi. Hürmüzlü'nün Karşıyaka Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.

Hürmüzlü'nün sanatçı ve yazar kimliğiyle tiyatronun kuruluş, amaç ve ilkelerini birleştiren, 40'a yakın oyunda görev aldığı kaydedildi.

1992 yılında Kazakistan Alma Ata Tiyatrosu'nda yönettiği "Yabancı" adlı oyunla Alma Ata Uygur Devlet Tiyatrosu "Hürmet Belgesi Nişanı"nı, yazdığı "Ölüm Kabini" adlı oyun ile de aynı yıl İsveç'te Evrensel Kültür Sanatevi tarafından "Onursal Ödül"e layık görüldüğü kaydedilen Hürmüzlü'nün görev aldığı oyunlardan bazıları ise şunlar:

Orda Bir Köy Var Uzakta, Han, Yeryüzü Cenneti, Cadı Kazanı, IV. Murat, Kılıbık Bir Olay, Andorra, Müfettiş, Susuz Yaz, Merdiven, Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi, Bağdat Hatun, Ölüm Tuzağı, Gün Ortasında Karanlık, Kamuoyu, Ana Hanım Kız Hanım, Mevlana, Yedi Kocalı Hürmüz, Vuslat, 72. Koğuş, Sultan Gelin, Mağaradakiler, Korkut Ata, Gardiyan.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Selçuk Aval