Tobb'un Çankırı'ya Yaptırdığı Fen Lisesi İnşaatı Devam Ediyor

Tobb'un Çankırı'ya Yaptırdığı Fen Lisesi İnşaatı Devam Ediyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Çankırı'ya yaptırdığı Fen Lisesi hakkında Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Hayrettin Çelikten ile...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Çankırı'ya yaptırdığı Fen Lisesi hakkında Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Hayrettin Çelikten ile Çankırı Ticaret Borsası (TB) Başkanı Oğuz Ak, basın mensuplarına bilgi verdi. Ticaret ve Sanayi Odası'ndan gerçekleştirilen Toplantıda yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

TSO Başkanı Hayrettin Çelikten yaptığı konuşmada üretimin iki ayağı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Bir tanesi makine ekipman ve bir diğeri ise beşeri sermaye dediğimiz insan gücü. Bunları iş dünyası olarak çok önemsiyoruz. Dolayısıyla biz bir ülkenin ekonominin ciddi anlamda kalkınabilmesi için eğitimin olmazsa olmaz olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bizim ilimizde de Türkiye'nin çeşitli yerlerinde de eğitim kurumlarına odalar birliği destek veriyor. Okullar, teknik okullar ve üniversite alanlarında fakülteler yapıyor. Odalar Birliği'nin 1 milyon 400 bin üyesi var. Dolayısıyla bizlerde birliğin bir üyesiyiz istesekte istemesekte birer tuğlamız oluyor. Ayrıca önemsediğimiz şey o okullardan çıkacak birikimli insanların bizim iş yerlerimizde çalışacak. Bir ülkenin büyük bir ülke olabilmesi için teknolojide, üretimde, yaptığı hizmetlerde dünya insanlarını kendine bağımlı hale getirmesi gerekir. Eğitim için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

Fen Lisesi'nde Türkiye'nin en gözde öğrencilerinin okuduğuna dikkat çeken TB Başkanı Oğuz Ak ise TOBB'nin Çankırı'ya yapmış olduğu Fen Lisesi'nin 10 milyon liralık proje olduğunu belirtti. Ak, şu ifadeleri kullandı: "Nasip olursa önümüzdeki eğitim sezonuna açılmasını umut ediyoruz. TOBB Okulu Çankırı için çok büyük bir yatırım. Daha önceki fen lisesini depreme dayanıklı hale getirseler de fiziki olarak uygun değil. Çok Şikayet de var. Fiziki ortamda iyi olursa oradan Türkiye'nin geleceğine daya iyi bir şekilde bakmamızı saplayacaktır. Bazı eksiklikler olmadan en kısa sürede bitmesini bekliyoruz."

Çelikten ve Ak'ın verdiği bilgilerden sonra Fen Lisesi inşaat alanında incelemelerde bulunuldu. SC Firma Sahibi Sedat Karaoğlu üyelere inşat hakkında bilgi verdi. Karaoğlu, "Alt yapısı tamamen bitti. Uyguladığımız proje Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Fen Lisesi'nden daha üstün, oradaki yurt 200 kişilik burası 300 kişilik. TOBB eğitimde en büyük yatırımını buraya yapmış. Biz büyük bir ihtimalle Nisan-Mayıs gibi yetiştireceğiz. Çevre düzenlemesi biraz sarkabilir. Protokol gereği çevre düzenlemesini de Çankırı Valiliği yapacak. Bizim buradaki en büyük sıkıntımız elektrik. İnşallah en yakın zamanda o da hallolacak." şeklinde konuştu.