Tokat Valisi'nden Prens Charles'a davet

Tokat Valisi'nden Prens Charles'a davet

Tokat Valisi Cevdet Can, yıllar önce gizlice Tokat'a gelen Galler Prensi Charles'ı yeniden davet etti.

Tokat Valisi Cevdet Can, yıllar önce Tokat'ı gizlice ziyaret eden Galler Prensi Charles'ı resmen Tokat'a tekrar davet etti.

İngiltere veliahdı Galler Prensi Charles'a ulaştırılmak üzere Buckhingham Sarayı'na bir mektup yazan Vali Can, 1990'lı yıllarda Tokat'a gizlice gelerek Antik Kent Sebastapolis'teki kazıların başlamasına sebep olan Charles'a hem teşekkür hem de davet mektubu gönderdi.

"PRENS GELDİ KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Can, Tokat'ta Konana ve Sebastapolis adında iki antik kent olduğunu ve Sebastapolis'teki kazı çalışmalarının 1990'lı yıllarda Prens Charles'ın burayı ziyaretinin ardından başladığını anlattı. Prensin Tokat'ı ziyaretinin il açısından büyük önemi taşıdığını söyleyen Vali Can, "Biz kendisini tekrar davet ediyoruz. Prensin özellikle Sebastoplisteki ve Tokat'taki tarihi gelişmeleri görmesini istiyoruz. Antik Kent çok büyük bir antik kent. Tarihinde o zaman yaklaşık 60- 70 bin kişinin yaşadığı Orta Anadolu'da büyük bir antik kent. O tarihte büyük bir ticaret merkezi. Daha önce birkaç sütun ve birkaç taş varken Prens Charles'ın gelmesiyle kazılar başladı. Değişik mozaik ve heykelcikler ortaya çıktı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın destekleriyle de bu çalışmalar hızlandı. Kendisine bir teşekkür ve davet mektubu gönderiyoruz. Bizim için çok önemli" dedi.
 
Davet mektubunu Tokat'ın İngiltere'deki fahri elçisi ünlü işadamı Hüseyin Özer aracılığı ile de saraya gönderen Can, "Prens'e mektubumuzu hem posta hem de Hüseyin Özer aracılığı ile gönderiyoruz. Prens Charles'ı tekrar ilimizde görmek istiyoruz" dedi.
 
ÖZER MEKTUBU ELDEN VERECEK
 
İngiltere'de yaşanan ünlü işadamı Özer'e de konuyu Tokat'ı ziyareti sırasında anlatan Vali Can Özer'den destek istedi. Can, Özer'e "Prens Charles'ın gelmesi büyük bir kıvılıcıma sebep oldu. Son 10 yılda Toka'ta büyük turizm gelişmesi yaşandı. Önümdeki yıllarda Tokat'ta daha büyük turizm atağı olacak. Bu konuda bize destek verirseniz seviniriz" diye konuştu.İngiltere'nin başkenti Londra'da kraliyet ailesinin de yemek yediği restoranları bulunan Özer, mektubu en kısa zamanda ulaştıracağını ifade ederek, Tokat'ın turizmine destek vermekten dolayı büyük mutluluk duyacağını ifade etti. Özer, "Davetiyeyi kendi ellerimle götüreceğim. Tokat'ta çok güzel nimetler var. Tokat ile Kapadokya'nın birleştirilmesi gerekiyor. Tokat tarihi zenginliği çok büyük bir şehir ben de elimden geleni yapacağım" dedi.
 
"İNGİLİZ VE ALMAN TURİSTLER GELMEYE BAŞLADI"
 
Vali Can, son yıllarda Tokat'ın turizm potansiyelinin yükseldiğine de dikkati çekerek, Tokat'ta büyük bir turizm atağına geçtiklerini bunun da meyvelerini almaya başladıklarını söyledi. Can son aylarda bölgeye çok sayıda İngiliz ve Alman Turistin gelmeye başladığına dikkati çekti.