Toplantıda mikrofonu çektiler

Toplantıda mikrofonu çektiler

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan toplantı Haliç Dayanışması üyesi tarafından protesto edildi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen "Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı" protesto edildi.

Saat 13.30’da başlayacağı belirtilen toplantıyı aralarında avukat Can Atalay ve Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu Haliç Dayanışması üyesi tarafından protesto edildi. Salonda ’İstanbul Haliçsiz, Haliç Tersanesiz olmaz’ yazılı pankart açan grup ıslık ve düdük çaldı. Grup toplantının yapılamadığına dair tutanak tutulmasını istedi. Ancak toplantı heyeti tutanak tutmadı. Tartışmalar ve protesto yaklaşık yarım saat sürdü.

MASADAN MİKROFONU ÇEKTİLER

Toplantı heyeti toplantıyı açmak için konuşma yapmaya başladığı sıra grup masada bulunan mikrofonu çekerek açılışın yapılmasına izin vermedi. Ardından toplantıyı gerçekleştirecek heyet salonu terk etti.

TOPLANTIDA PROTESTO - FOTO GALERİ

"TOPLANTIYI AÇTIRMADIK"

Toplantı heyetinin salondan ayrılmasının ardından protestocu grup da salondan ayrıldı. Grup, Haliç Kongre Merkezi’nin önünde "Haliç bizim, İstanbul bizim" şeklinde slogan attı. Ardından grup adına Gül Köksal bir basın açıklaması yaptı. Köksal, "Haliç Dayanışması, meslek örgütleri, tersaneciler, emekçiler, mahalle dernekleri olarak bu toplantıyı açtırmadık.

Çünkü 2.5 yıl önce başlayan ihale sürecinden itibaren tamamen usulsuz giden bu süreçte ne yapılmak istendiği de, nasıl bir oyun oynandığı da belli. ’Çevre Etki Değerlendirme’ denilen şeyi de bu sürece alet ediyorlar. Bunun yolu da böyle bir yol değildir. Biz de halk olarak, katılım ve şeffaf süreçler adı altında bir müsamereye dönüşmüş bu oyunun bir parçası olmamak üzere görüşlerimizi dile getirdik. Toplantıyı açtırmadık. Kendi tutanağımızı hazırladık. Çünkü tutanak hazırlamayı reddetti heyet. Ama sözlü olarak kabul etti. Dolayısıyla halk gerçekleşmesi adı altında bu müsamereye izin vermedik" diye konuştu.