Toplu seks ve cinayet davasında şoke eden beraat

Toplu seks ve cinayet davasında şoke eden beraat
Güncelleme:

İtalya'da bir genç kızı öldürmek suçundan 8 yıldan beri yargılanan kadın ve o dönemki sevgilisine beraat kararı verilmesi herkesi şaşırttı.

Erasmus değişim programıyla İtalya’nın Perugia kentine gelen İngiliz  Meredith Kercher, 2 Kasım 2007’de kaldığı evde boğazı kesilmiş ve 43 yerinden bıçaklanmış halde bulunmuştu. Kamuoyunda ‘’Meredith vakası’ ve ‘’Kercher Cinayeti’’ olarak bilinen olayda, İngiliz kızın vahşice öldürülmesinin ardından 4 şüpheli ön plana çıkmıştı. Bu dört şüpheliden; Kercher’in ev arkadaşı Amanda Knox ve onun o dönemki İtalyan erkek arkadaşı Rafealle Sollecito’ya, maktulü toplu sekse zorlamak ve ölümüne sebep olmak suçlamaları yöneltilmişti. Knox, 28,5 yıl,  Sollecito’ya ise 25 yıl hapis cezası verilmişti. Knox ve Sollecito tarafından yapılan itiraz sonucu dava Yargıtay’a taşınmış, sanıkların tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti. 

‘Knox çok mutlu oldu’
 
Yargıtay 5. Ceza Dairesi önceki gün son oturumunda merakla beklenen kararını akşam saatlerinde açıklayarak, beraat kararı verdi. Kercher cinayeti davasının bir numaralı ismi olarak anılan ABD’li Amanda Knox’un avukatı Carlo della Vedova da nihai kararı, ülkesinde bulunan genç kıza ilettiğini ve Knox’un çok mutlu olduğunu ifade etti. Davanın başrolündeki bir diğer isim Sollecito da, hakimlerin kendisine onurunu iade ettiğini, bu nedenle çok mutlu olduğunu söyledi. 

1-251.jpeg
 
Kercher tarafı şaşkın 
 
Cinayete kurban giden Meredith Kercher’in ailesinin avukatı Francesco Maresca ise “Bu kararı hazmetmek çok zor” dedi.