Torba yasa Ekim’e kaldı, 130 bin şirket şoke oldu!

Torba yasa Ekim’e kaldı, 130 bin şirket şoke oldu!

Torba Yasa görüşmeleri tamamlanmadan TBMM’nin 1 Ekim’e kadar tatile girmesi iş dünyasını hayal kırıklığına uğrattı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, vergi ile sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılmasını da içeren Torba Yasanın görüşmeleri tamamlanmadan TBMM’nin 1 Ekim’e kadar tatile  girmesinin iş dünyasında “hayal kırıklığına” neden olduğunu bildirdi.

Demirtaş, 2011’de çıkartılan 6111 sayılı yasa ile taksitlendirilen ancak ödenemeyen vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılmasını istediklerini, bu yönde gelen talebi hükümete aktardıklarını belirtti. Sadece İstanbul, İzmir ve Ankara’da 130 bin şirketin, işadamının bu  yasanın çıkmasını beklediğini kaydeden Demirtaş, şöyle konuştu: 
 
Yeni Başbakan çözsün
 
“Yasa tasarısı tamamen görüşülmeden TBMM’nin 1 Ekim’e kadar tatile girme kararı alması ile adeta şoke olduk. Üyelerimizde, iş dünyasında büyük hayal  kırıklığı var.  Çünkü herkes planlamasını buna göre yaptı. Ödeme planları, borçların yeniden  yapılandırılmasına göre yapıldı. Ayrıca yeniden yapılandırma çıkacak diye güncel  vergilerin ödemeleri de yapılmamıştı. Yasanın çıkmaması, gelir eksikliği  nedeniyle hazineyi de rahatsız edecektir. Herkes programını bu yasanın ağustos  ayında çıkmasına göre yapmıştı. Hükümetin kararını gözden geçirip başbakanımızın cumhurbaşkanlığı yemin töreni sonrasında tekrar meclisi toplayarak yasayı çıkarmasını bekliyoruz. Yeni başbakanımızın bu sorunu en kısa süreçte çözmesini umutla bekliyoruz.”