Tosya Sbs 1.’si Mahinur Yayan Oldu

Tosya Sbs 1.’si Mahinur Yayan Oldu

Kastamonu’nun Tosya İlçesinde SBS Tosya birincisi aldığı 482,124 OYP puan ile Mahinur Yayan oldu.

- Kastamonu’nun Tosya İlçesinde SBS Tosya birincisi aldığı 482,124 OYP puan ile Mahinur Yayan oldu.

Ortaöğretime Geçiş Sistemi çerçevesinde Tosya Mehmet Akif Ortaokulu öğrencilerinden Mahinur Yayan, 482,124 OYP ile Tosya1.'si olurken, Fatma Nur Polat ise 481.804 OYP ile Tosya 2.'si oldu.

SBS sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunan Tosya Bilgi İlköğretim Dershanesi Müdürü Levent Çağlar, "2013 SBS sonuçları bizleri oldukça mutlu etmiştir. Dershanemiz her sene elde ettiği başarıyı bu sene de yenileyerek, başarı geleneğini devam ettirdi." dedi.

Başarıların çok yoğun ve gayretli çalışmaların sonucu olduğunu belirten Çağlar, Tosya 1.'si Mahinur Yayan, Tosya 2.’si Fatma Nur Polat, Tosya 4.’sü Erkan Türkmen, Tosya 7.’si Yunus Emre Karaca, Tosya 8.’si Gökhan Atak ve Tosya 9.’su Gizem Ateşçi ile sınava giren diğer tüm öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik etti.

482,124 OYP ile Tosya 1.'si olan Mahinur Yayan da, "Başarılı olmamda bana her türlü desteği veren başta ailem, okulum ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Üç senelik istikrarlı çalışmamın sonucunda bu başarıya ulaşmak beni çok mutlu etti. " diye konuştu.

Tosya 2.’si Fatma Nur Polat ise yaptığı açıklamada’’ Çok çalıştım ve emeğimin karşılığını aldım. Şimdi tek hedefim Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’da Doktor olmak. Bu başarıyı yakalamak için bugüne kadar sorumluluğumu bilerek nasıl çalıştım ise bundan sonrada çalışıp doktor olacağım’’ dedi.