Tosya’da Kösen Çayırı Göleti Törenle Hizmete Açıldı

Tosya’da Kösen Çayırı Göleti Törenle Hizmete Açıldı

Kastamonu'nun Tosya İlçesinde 2014 yılında yükseltme inşaatına başlanan Kösen Çayırı Gölet'i törenle hizmete açıldı.

Kastamonu'nun Tosya İlçesinde 2014 yılında yükseltme inşaatına başlanan Kösen Çayırı Gölet'i törenle hizmete açıldı.

Kösen Çayırı'nda düzenlenen törene Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Belediye başkanı Kazım Şahin, DSİ 23. Bölge Müdürü Sait Umucu, Doğa Koruma Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Çalık, İlçe Müftüsü Basri Bektaş,sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin katılımcılara teşekkür ederek; "Yapımı tamamlanan bu gölet Devlet Su İşleri tarafından yapılmış Tosya'nın çevresindeki yaklaşık 5bin adet bağ ve bahçenin sulanmasında kullanılmak üzere Tosya Belediyesine devredilmişti. Yaklaşık 3,5 milyon TL'lik bu yatırım ve %50 kapasite artırımı ama görünen o ki %50nin falan çok üzerinde inşallah Tosya'nın sulama suyu ihtiyacından öte Aşağı Ovada çeltik tarlalarında Temmuz ve Ağustos aylarında çeltikte çektiğimiz su sıkıntısını da bertaraf edecek bir çalışma. Ancak biz bu çalışmanın bu noktada bu şekilde kalmasını istemiyoruz.

Temmuz ve Ağustos aylarında inşallah önümüzdeki dönemde yine Akbük Göleti, Çukurhan Göleti, bizim Kayseri Deresi Göleti yapılıncaya kadar bu göletle Devrez'e su verme imkanımız olacak ve böylece Çeltiği de susuzluktan kurtarmış olacağız. Rekolteyi artıracağız. Bu vesileyle ben tüm yetkililere emeği geçenlere DSİ yetkililerine ve buranın inşaatını yapan ARC İnşaatın yetkililerine çok teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

ARC Yapı inşaat firmasına çalışmasından dolayı firma yöneticisine Teşekkür Belgesi Kaymakam Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından verildi.

İlçe Müftüsü Basri Bektaş tarafından yükseltme inşaatı tamamlanan Kösen Çayırı Gölet'inin hayırlı uğurlu olması için dua edildi.

Kaynak: İHA