Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Yumbul’dan Yeni Nesil Yazar Kasa Alma Zorunluluğu Uyarısı

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Yumbul’dan Yeni Nesil Yazar Kasa Alma Zorunluluğu Uyarısı

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, ‘Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar’ konusunda mükelleflere uyarılarda bulundu.

- Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, ‘Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar’ konusunda mükelleflere uyarılarda bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zeki Yumbul, “Bakanlığımız, 1 Temmuz 2013 de başlayacak olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyetini 1 Ekim 2013’e erteledi. Bu tarih itibariyle EFT-POS özellikli cihaz kullanma mecburiyetine tâbi olan mükellefler, cihazın faturasının düzenlendiği tarihten itibaren 90 gün (1/10/2013 tarihinden itibaren 90 günü geçmemek üzere) içerisinde cihazlarını vergi dairesine kaydettireceklerdir. Diğer bir ifadeyle, anılan mecburiyete tâbi olan mükelleflerin, en geç 1/10/2013 tarihi itibariyle düzenlenmiş faturalarını almak şartıyla, bu cihazlarını 30/12/2013 tarihini geçmemek üzere bağlı bulundukları vergi dairesine kaydettirerek kullanmaya başlamaları gerekmektedir” dedi.

Yumbul, konu hakkında ‘www.gib.gov.tr’ internet sitesi ile başkanlıkları ve başkanlıklarına bağlı vergi daireleri ile irtibata geçerek detaylı bilgi edinebileceklerini belirterek “Yeni nesil cihazını ilgili vergi dairesine kaydettirmeyen mükelleflerden bilanço usulüne göre defter tutanlara 600 TL ile bin 200 TL arasında usulsüzlük cezası kesilecektir. Basit usul vergiye tabi esnaf ve sanatkarlarımızın yazar kasa kullanma mecburiyetleri bulunmamaktadır. Bununla birlikte mükelleflerimizin halen kullanmış oldukları ödeme kaydedici cihazların kullanımı 31.12.2015 tarihine kadar geçerlidir. Mükelleflerimizin herhangi bir cezai durumla karşılaşmamaları ve mağdur olmamaları için belirlenen tarihe kadar yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir” diye konuştu.