Trabzonspor Taraftarı Ypgli Güven Derikte Defnedildi

Trabzonspor Taraftarı Ypgli Güven Derikte Defnedildi

KOBANİ'de YPG'ye katılıp IŞİD'le çıkan çatışmada ölen 'İbrahim Vahap' kod adlı 25 yaşındaki Vahap Güven, memleketi Mardin'in Derik İlçesi'nde defnedildi. Trabzonspor taraftarı olduğu belirtilen ve 'Devrimci Trabzonsporlular' adındaki taraftar...

KOBANİ'de YPG'ye katılıp IŞİD'le çıkan çatışmada ölen 'İbrahim Vahap' kod adlı 25 yaşındaki Vahap Güven, memleketi Mardin'in Derik İlçesi'nde defnedildi. Trabzonspor taraftarı olduğu belirtilen ve 'Devrimci Trabzonsporlular' adındaki taraftar grubundan olan Güven'in cenazesine Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'te katıldı.

Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'yi kuşatan IŞİD'e karşı savaşmak için bölgeye gidip YPG'ye katılan Vahap Güven, çıkan çatışmada öldü. Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne getirilen Güven'in cenazesi burada ailesine teslim edildi. Uzun araç konvoyu ile memleketi Derik İlçesi'nin Boyaklı Köyü'ne getirilen cenaze düzenlenen törenle defnedildi.

Vahap Güven'in cenazesinde konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Biz kendi elimizle yaramızı kaşımazsak başkaları gelip kaşıyamaz. Biz birbirimiz elimizi uzatamazsak kimse elini bizlere uzatamaz. Bizim şehitlerimiz şahadet şerbetini içti. Kendi vatanı kendi toprakları için ölümü göze alan şehitlerimizi unutmayacağız. Ailesine ve Kürt halkına başsağlığı diliyorum" dedi.

Kobani'de ölen Vahap Güven'in Trabzonspor taraftarı olduğu ve 'Devrimci Trabzonsporlular' adında bir taraftar grubunun da üyesi olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI

TRABZONSPOR TARAFTARI YPG'Lİ GÜVEN DERİK'TE DEFNEDİLDİ

TRABZONSPOR TARAFTARI YPG'Lİ GÜVEN DERİK'TE DEFNEDİLDİ

TRABZONSPOR TARAFTARI YPG'Lİ GÜVEN DERİK'TE DEFNEDİLDİ