Trafik felç oldu !

Trafik felç oldu !

Kuvvetli yağış uyarısı yapıldığı İstanbul'da beklenen yağmur geldi.

İstanbul'da beklenen yağış akşam saatlerinde başladı. Meteoroloji, geve saatlerinden itibaren etkisini artıracak yağışın yarın akşama kadar İstanbul genelinde devam edeceğini belirterek, su baskını, ani sel, yıldırım ve kuvvetli rüzgar konusunda vatandaşları uyardı. E-5 yağmurun başlamasıyla birlikte trafik durma noktasına geldi.

Meteoroloji, saat 15.30’da İstanbul için gökgürültülü sağanak yağış ve çok kuvvetli yağış uyarısı yaptı. 

Meteorolojinin açıklamasında, Bugün akşam saatlerine doğru İstanbul’da başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın akşam saatlerinde kadar il genelinde kuvvetli, kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara (su baskını, ani sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir denildi. 

YAĞMUR BİR ANDA BOŞALDI

Meteorolojinin uyarısından 1 saat sonra beklenen yağış başladı. Ani sağanak nedeniyle, o saate kadar açık olan TEM Otoyolu trafiği, yağmurun başlamasıyla birlikte yavaşlamaya başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönüne giden araç trafiği, Okmeydanı sapağından sonra durma noktasına geldi. 

Yağmurun başlamasıyla birlikte vatandaşlar şemsiyelerini açtı; şemsiyesi olmayanlar da bir anda inen sağanak yağmurun altında güçlük çekti.