“Trafik Kuralları Sizi Ve Sevdiklerinizi Hayata Bağlar

“Trafik Kuralları Sizi Ve Sevdiklerinizi Hayata Bağlar

Trafik kuralları sizi ve sevdiklerinizi hayata bağlar" sloganı ile yola çıkan İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemeri ve hız kontrollerine yönelik trafik tedbirlerini attırdı.

- Trafik kuralları sizi ve sevdiklerinizi hayata bağlar" sloganı ile yola çıkan İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemeri ve hız kontrollerine yönelik trafik tedbirlerini attırdı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İl genelinde yol kullanıcılarının (sürücü, yaya, yolcu) trafik güvenliğine yönelik duyarlılıklarının artırılması faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü açıklaması şöyle sürdü:

“Şehir dışında yapılan denetimlerde özellikle hız, alkol, emniyet kemeri, takoğraf ve cep telefonu kullanımı gibi başlıca denetimler yapılmaktadır. Emniyet kemeri kullanımının, olası bir trafik kazası sonucu ölüm ve yaralanma riskini azaltma kapasitesinin bulunduğu bilimsel verilerle kanıtlanmıştır. Emniyet kemeri kullanımı en basit, maliyeti en az ve etkinliği en yüksek önleyici araç içi ekipmanlardan biridir. Kendiniz, aileniz ve geleceğiniz için emniyet kemerini takınız.Radarla hız denetimleri Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinde öngörülen yol kesimi için belirlenmiş hız limitleri esas alınarak, öncelikle, hız ihlallerinin yoğun olarak yapıldığı veya bu ihlaller nedeniyle kazaların sıklıkla meydana geldiği karayolu kesimlerinde yapılmaktadır. Sürücülerin yol boyunca trafik işaret ve levhalarına uymaları gerekmektedir. İlimiz karayollarında sürekli radar kontrolleri yapılmaktadır. Ayrıca sürücüleri bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik afişler asılmakta, denetimler esnasında broşürler dağıtılmaktadır. Unutulmamalıdır ki ‘Trafik kuralları sizi ve sevdiklerinizi hayata bağlar."

“TRAFİK KURALLARI SİZİ VE SEVDİKLERİNİZİ HAYATA BAĞLAR

“TRAFİK KURALLARI SİZİ VE SEVDİKLERİNİZİ HAYATA BAĞLAR