Trakya'yı sel vurdu !

Trakya'yı sel vurdu !

Trakya bölgesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Tekirdağ ve Kırklareli'nde su baskınları yaşandı.

Tekirdağ merkezden Altınoava ve Yüzüncü Yıl Mahalleleri'ne giden yolda ilerleyen araçlar zor anlar yaşarken, Saray ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle de Saray-Çayla köyü arasındaki köprü kısmen çöktü.

Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray-Çerkezköy yolu başta olmak üzere ilçe merkezi ile bir çok köy yolunda, su taşkınları nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığını kaydetti.

Okullar 1 gün tatil

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle okullar, bir gün tatil edildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde etkili olan yoğun yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın 1 günlük ara verildi.

ÇORLU-LÜLEBURGAZ YOLU KÜÇÜK ARAÇLARA KAPATILDI

Öte yandan Çorlu İlçesi’nde etkili olan yağmur yağışı nedeniyle ise, saat 23.30 itibariyle D-100 karayolunun Çorlu-Lüleburgaz arası, yolda biriken su nedeniyle küçük araçların geçişine kapatıldı. Küçük araçlar TEM otoyoluna yönlendirilirken, büyük araçların ise geçişine izin veriliyor.

 Dere yatağındaki evler boşaltıldı

Öte yandan, ilçenin Depo Caddesi'nde dere yatağında bulunan evler tahliye edildi. Vatandaşlar, yakınlarının yanına ve otellere yerleştirildi.

Belediye ekipleri, ilçe sakinlerini su taşkınlarına karşı anonslarla uyarıyor. Elektrik hatlarındaki arıza nedeniyle de birçok yerleşim birimine enerji verilemiyor.

Aralıklarla etkisini sürdürmesi beklenen sağanak nedeniyle Çerkezköy-Saray karayolunun sabah saatlerine kadar ulaşıma kapatılacağı belirtildi.

AFAD'tan araç uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, bölgeye arama kurtarma ekip ve ekipmanlarının gönderildiği bildirildi.

''Çerkezköy, Saray ve Çorlu'da karayollarında su birikintileri oluşmakta ve trafikte tıkanmalar yaşanmaktadır'' bilgisine yer verilen açıklamada, bölge halkının can ve mal güvenliği açısından araçlarını kullanmamasının önem arz ettiği kaydedildi.

Sel, Pınarhisar'ı da vurdu

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde etkili olan sağanak yağış da su baskınlarına neden oldu.

Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen yaptığı açıklamada, ''Köylerimizde evler yıkıldı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı, büyük ve küçükbaş hayvanlar telef oldu'' dedi. Özmen, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

SEL CAN ALDI

Kırklareli'nde sel sularına kapılan 3 kişi hayatını kaybetti.

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde etkili olan yağmurun ardından taşan dere, beldeyi sular altında bıraktı. Çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, 3 kişi sele kapılarak hayatını kaybetti.


FOTOĞRAFLAR DİĞER SAYFALARDA

[PAGE]

kirklareli-(1).jpg

[PAGE]

kirklareli-(2).jpg

[PAGE]

kirklareli-(3).jpg

[PAGE]

kirklareli-(4).jpg

[PAGE]

kirklareli-(5).jpg

[PAGE]

kirklareli-(6).jpg

[PAGE]

tekirdag-(1).jpg

[PAGE]

tekirdag-(2).jpg

[PAGE]

tekirdag-(3).jpg

[PAGE]

tekirdag-(4).jpg

[PAGE]

tekirdag-(5).jpg

[PAGE]

tekirdag-(6).jpg

[PAGE]

tekirdag-(7).jpg

[PAGE]

tekirdag-(8).jpg