Tren minibüsü biçti: 9 ölü

Tren minibüsü biçti: 9 ölü

Elazığ'da trenin, minibüse çarpması sonucu yaşanan kazada ölü sayısı 9'a yükseldi.

Elazığ’ın Yurtbaşı beldesinde Tatvan- Ankara seferini yapan Vangölü Ekspresi'nin hemzemin geçitte yolcu minibüsüne çarpması sonucu 4'ü Suriyeli 9 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Kurtarma ekipleri tarafından minibüsten çıkarılarak cenaze torbalarına konulan cesetlerden iki yakınını teşhis eden Suriyeli genç gözyaşlarına boğuldu.

Bitlis’in Tatvan İlçesi’nden gelerek Ankara’ya yolcu taşıyan 11 bin 532 sefer sayılı tren,Elazığ’ın merkeze bağlı Yurtbaşı Beledesi’nde, seraya yolcu taşıyan Mesut Karakoç yönetimindeki 23 DF 622 plakalı minibüse çarptı. Kazada, minibüs sürücüsü Mesut Karakoç ile birlikte 4’ü Suriyeli toplam 9 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüste bulunan 1 kişi de ağır yaralandı. Elazığ eski Bingöl yolu Yurtbaşı Beldesi Seralar Mevkii’ndeki kazada, kontrolsüz hemzemin geçitte uyarı veya bariyer bulunmadığı görüldü.

elazigg_7032.jpg

Kaza sonrası bölgeye sevkedilen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, AFAD, UMKE, itfaiye ve 112 acil servis ekipleri de hurdaya dönen minibüste ölenlerin cesetlerini uzun süren çalışma ardından çıkardı. Trenin, minibüse çarpması sonucu ölen 9 kişinin cesetleri inceleme için kaza yerinde bekletilirken, yaralanan 1 kişi ambulansla Elazığ’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

5767acf367b0a91a583b1388.jpg

400 METRE SÜRÜKLENMİŞ

Kaza yerine gelen Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, görevlilerden kaza ve sonuçları ile ilgili bilgi aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kazada 9 kişinin hayatını kaybettiğini 1 kişinin de yaralandığını belirten Vali Zorluoğlu, şöyle dedi:

"Kaza sabah erken saatlerde meydana gelmiş. Serada çalışan işçileri alan minibüs hemzemin geçitten geçerken, Tatvan-Ankara seferini yapan yolcu treni çarpıyor. Yaklaşık 400 metre sürüklemiş. Sizin de gördüğünüz gibi hiç istemediğimiz sonuçların ortaya çıkmasına sebep oldu. Gerekli çalışmalar yapılacak. Soruşturmalar başlatıldı. Elim bir kaza yaşadık."

5767dbe267b0a91a583b18b2.jpg

TEŞHİS ETTİ

Kurtarma ekipleri tarafından minibüsten çıkarılarak cenaze torbalarına konulan cansız bedenleri ise Suriyeli bir genç teşhis etti. Suriyeli genç peş peşe iki yakının öldüğünü görünce gözyaşlarına boğuldu. Olay yerinde jandarma ve cumhuriyet savcısının inceleme yapmasının ardından cenazeler hastane morglarına nakledildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA

Etiketler kaza Elazığ