TRT’den #edenbulur açıklaması

TRT’den #edenbulur açıklaması

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Gülen cemaatine yönelik hashtag'in habere dikkat çekilmek amacıyla yapıldığını savundu.

 

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Gülen cemaati yayınlarına yönelik operasyonla ilgili #edenbulur hashtag’inin habere dikkat çekmek amacıyla yapıldığını savundu.

Antalya’da konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka konuyla ilgili bir soruya “Bu daha çok habere dikkat çekmek maksadıyla yapılıyor. Haberlere başlıklar atılıyor, yorum gibi algılanıyor ama dikkat çekmek açısından da yapılabilir. Sözünü ettiğim yargıya intikal etmiş bir konuyu ayrıntılı konuşmak. Böyle bir başlıkla sunmuş. Bir öncesi sonrasına etki edecek bir yorum olarak düşünmüyorum” dedi.

‘Tarafsızsızlık mümkün değil’

Medyanın tarafsızlığı sorularını yanıtlayan Göka, medyayı tamamen tarafsız, ’Biz ne verirsek onu gönderiyor, orada ne varsa yansıtıyor’ şeklinde algılamamak, düşünmemek gerektiğini söyledi. Göka, “Tamamen tarafsız ve herşeyden bağımsız olarak orada olanı aynen buraya yansıtabilmek gibi bir şey aklınıza gelmesin. Mutlaka bir biçimde onu çerçeveleme şekli, veriliş biçimi, veriliş biçiminden sonraki beklentileriyle birlikte bir taraflılığı vardır. Tamamen tarafsız olması mümkün değildir. Bu taraflılık TRT için evet biz gelenek, milletten kamuoyundan yana bir taraf sergilediğimizi düşünürüz” dedi.