TSK'DA 2 ORGENERAL İSTİFA ETTİ

TSK'DA 2 ORGENERAL İSTİFA ETTİ

EDOK Komutanı Org. Başoğlu ile KKK Kurmay Başkanı Org. Uyar istifa etti.

Çankaya Köşkü'nde toplanacak Yüksek Askeri Şura öncesinde TSK'da Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. İhsan Uyar ve EDOK Komutanı Org. Kamil Başoğlu istifa etti.

Org. Başoğlu, Kara Kuvvetleri EDOK Muhabere ve Muhabere Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil'in darbe girişimi ile ilgili tutuklanmasının ardından EDOK Komutanlığı görevine getirilmişti.

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Org. Kamil Başoğlu ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar bugün YAŞ toplantısına katılacak isimler arasındaydı.

TSK'DA 2 ORGENERAL İSTİFA ETTİ - Resim : 1

Kamil Başoğlu kimdir ?

1979 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1980 yılında Topçu ve Füze Okulu'ndan mezun oldu. 1986 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri'nde çeşitli birliklerde takım komutanlığı ve batarya subaylığı yaptı. 1988 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Kurmay Subay olarak 12. Piyade Tümeninde Piyade Bölük Komutanlığı ve Plan Subaylığı, 65. Piyade Tümeni'nde Lojistik Şube Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Personel Daire Başkanlığı'nda Kurs Plan Subaylığı, İslamabad Kara Ataşeliği, Gülhane Askerî Tıp Akademisi'nde Öğrenci Tabur Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Özel Kalem Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2002 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2006 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı ve 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2010 yılında Korgeneral rütbesine terfi etti. Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Personel Başkanlığı ve 9. Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu.

2014 yılında Orgeneral rütbesine terfi etti ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı.

Perihan Başoğlu ile evlidir ve iki çocuğu vardır. İngilizce bilmektedir.

KRİTİK YAŞ MESAİSİ BAŞLADI

YAŞ üyesi Akın Öztürk, 15 Temmuz'daki darbe girişimi kapsamında açılan soruşturma kapsamında tutuklanan isimler arasında yer alıyor. Öztürk, bugünkü toplantıya bu nedenle katılamayacak.

Darbe girişiminin ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle GATA'da tedavi altına alınan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerine toplantıya Jandarma Genel Komutan vekili Korgeneral İbrahim Yaşar'ın katılması öngörülüyor.

YAŞ üyeleri saat 10:00'da Anıtkabir ziyaretlerini gerçekleştirdi.

KOMUTANLAR KATILACAK

Toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar da yer alacak.

YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti

ÇALIŞMALARIN GÜN İÇİNDE BİTMESİ BEKLENİYOR

Yüksek Askeri Şura toplantısı kapsamında yürütülen çalışmalar, bugüne kadar 3 günde tamamlanıyordu. Başbakan Yıldırım, çalışmaların bu yıl bir günde tamamlanacağını açıkladı. Bu kapsamda, çalışmaların bir gün içinde tamamlanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.