TSK'da sosyal medya eğitimi

TSK'da sosyal medya eğitimi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kurmay eğitimlerinde artık sosyal medya da yer alacak.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kurmay eğitimlerinde artık sosyal medyaya yer vereceğini bildirdi.

TSK'nın da bazı sosyal hesapları aktif kullandığını vurgulayan Ercan, "Sosyal medyayı askerler de kullanmaya başladı. Yakın dönemde özellikle İngiltere'nin sosyal medyada mücadele edecek bir tim kurduğunu biliyoruz. Bu anlamda İsrail Savunma Kuvvetleri de sosyal medyayı çok iyi bir şekilde kullanıyor. Bizde de bazı sosyal paylaşım platformlarından ordumuz aktif şekilde faydalanıyor. Bu belki de devrim niteliğinde bir gelişme" diye konuştu.

"SOSYAL MEDYADAN ANINDA BİLGİLENDİRME YAPILMASI LAZIM"

Ercan, sosyal medyanın propaganda aracı haline dönüştüğüne işaret ederek, şunları söyledi: "Türkiye gibi ülkelerde askeriye çok seviliyor. Özellikle gençlerin stratejik öneme sahip bir ülkede askeri faaliyetleri öğrenmesi ve bilmesi çok önemli. Türkiye'nin etrafında bir sürü olaylar oluyor ve sosyal medyadan anında bilgilendirme yapılması lazım.

"TWEET İLE BİLE EĞİTİM VEREBİLİYORSUNUZ"

Türk Silahlı Kuvvetleri, kurmay eğitimlerinde artık sosyal medyaya yer verecek. Bununla ilgili görüşmelerimizi yaptık, inşallah en kısa sürede başlayacağız. Sosyal medya eğitim teknolojilerinde artık çok fazla kullanılıyor. Bir fotoğrafla, 140 karaktere sahip bir tweet ile bile eğitim verebiliyorsunuz."

İSRAİL ÖRNEĞİ

İsrail Silahlı Kuvvetlerinin sosyal medya hesabından kamuoyunu çok ciddi yönlendirebildiğine dikkati çeken Ercan, "Bu sebeple bizim silahlı kuvvetlerimizin sosyal medya eğitimi alması ve aktif olarak kullanması çok önemli bir gelişme. TSK'yla gerçekleştireceğimiz proje kapsamında kurmay eğitimlerinde 'sosyal medyada nasıl davranılmalı' ve 'sosyal medya nasıl kullanılmalı' konularında bir politika belirlenecek" ifadesini kullandı.

Ercan, kurmayların sosyal medya hakkında bilgi sahibi olacağını ve buna göre strateji geliştireceğini dile getirerek, eğitimlerin askeri okulların tümüne de yayılacağına inandığını kaydetti.